Nevşehir merkeze bağlı Çardak köyünde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (SAV)” temalı düzenlenen Kutlu Doğum programına AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve çok sayıda çardaklı vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, dualar okundu ve Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk kısa bir selamlama ve teşekkür konuşması yaptı.
Müftü Öztürk; “ böyle kutlu bir haftada tam da temaya uygun bir şekilde, Muhtarlık, Okul ve Cami birlikteliği sağlanarak güzel bir kutlu doğum programı sergilenmiştir. Muhtarımıza, Okul Müdürü ve öğretmenlerimize ve Din görevlisi Nuri Aksom hocamıza teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin her alana yayılmasını ve kalıcı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” dedi.
Açıkgöz Kutlu Doğum nedeniyle yaptığı açıklamasında; “İçinde bulunduğumuz hafta, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam’ın, evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in kutlu doğumunun idrak edildiği çok anlamlı bir haftadır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’ in, bütün insanlığa kucak açan, bir barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısı olmuş, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Sevgili Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, merhameti, şefkati, adaleti, hoşgörüsü, cömertliği ve dürüstlüğü ile bütün insanlığa karşı gösterdiği tutum ve davranışlarda bize örnek olmuş, hayatımıza ve geleceğimize ışık tutmuştur. Bu anlamda bizlere düşen, onun bu yüce kişiliğini örnek almamız, bize kazandırdığı kardeşlik, dostluk, sevgi, güven, hoşgörü gibi değerleri benimsemek, öğretmek ve ilelebet yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1445. yıldönümü münasebetiyle tüm Nevşehirli aziz milletimizin, İslam Âleminin ve tüm insanlığın Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyor, bu anlamlı haftanın kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi temennisiyle sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.