Nevşehir’in En Kıdemli Kaymakamı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’e bağlı 7 İlçe de görev yapan ilçe kaymakamları arasında en kıdemlisi Ürgüp ilçe kaymakamı Tuğba Yılmaz.

Ağustos ayında ilimideki 4. yılını da geride bırakacak olan Ürgüp ilçe kaymakamı Tuğba Yılmaz, önümüzdeki günlerde ikinci kez anne olacak olmanın da tatlı telaşını yaşıyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden 1999 yılında mezun olduktan sonra 2000 yılında İçişleri Bakanlığında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kırşehir Kaymakam Adaylığı süresince sırasıyla Çiçekdağı Kaymakam refikliği, Teftiş Stajı, 4,5 ay Milli Güvenlik Akademisinde kurs gördü. 6 ay İngiltere’ de Nottingham Üniversitesi dil eğitimi aldı. Çorum-Ortaköy, Çankırı-Bayramören ve Eldivan İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Daha sonra sırasıyla Aksaray- Gülağaç, Sivas-Altınyayla ve Günyüzü İlçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. 2006 – 2007 Eğitim Öğretim Yılında TODAİE’de Kamu Yönetim Alanında Yüksek Lisans yaptı. 2007-2010 Iğdır Vali Yardımcılığı görevini yaptı. 31 Temmuz 2010 tarihli resmi gazetede yayınlanan karar gereği, Ürgüp Kaymakamlığına atanmış ve 17 Ağustos 2010 tarihinde görevine başladı.