Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Gönül Elçileri ve Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi Toplantısı Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet CEYLAN´ın eşi Sayın Hanımefendi Zuhal CEYLAN'ın himayesinde yapıldı.

Toplantıya Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail YOLDAŞ, Tolga YEMEN ve çok ayıda Muhtar katıldı.

Toplantıda toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek,toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısını artırmak, gönüllülüğü yaygınlaştırmak, insan kaynağı ihtiyacını kuvvetlendirmek konuları hakkında bilgi verildi.

Ayrıca toplantıda İlköğretim ve/veya ortaokul mezunu genç kız ve kadınların işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak Mesleki Açık Öğretim Liselerinde yeni açılan alanlara kayıtlarının yapılarak, elde edinilen becerileri doğrultusunda istihdam yaşamına katılımlarını desteklemek için yapılacak çalışmalardan bahsedildi. 


Sayın Hanımefendi Zuhal CEYLAN muhtarlardan hedef kitlenin belirlenmesi ile ilkokul ve ortaokul mezunu kadınların Açık Öğretim Liselerine kayıtlarının yapılması için destek talebinde bulundu ve ayrıca muhtarlara toplantıya katıldıklarından dolayı teşekkür etti. 


Gönül elçisi olmak isteyenler www.gonulelcileri.gov.tr internet adresinden başvuru yapabilir.