Ağrı nın Patnos 
İlçesi'nde vatani görevini yaparken üzerine kaynar su devrilmesi sonucu şehit olan jandarma er 20 yaşındaki Metin Özüarı'nın cenazesi, memleketi Ortahisar'da dualarla toprağa verildi.

Şehit Er Metin Özarı için
memleketi Nevşehir in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında 
bugün ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi...

Törene, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz,Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu,MHP İl Başkanı Göksel Taşçı,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç,Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit,AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve şehidin annesi ,babası, ailesi ve çok sayıda Ortahisar Ürgüp ile Nevşehirli vatandaş katıldı. 

Şehit Er Metin Özarı nın cenazesi, ikindi vakti Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazından sonra Ortahisar mezarlığında toprağa verildi. 

Ağrı’nın Patnos ilçesinde askerliğini yaparken üzerine kaynar su devrilen 20 yaşındaki jandarma er Metin Özüarı, tedavi gördüğü Ankara’daki hastanede olaydan bir hafta sonra dün hayatını kaybetmişti.

Şehidimizin cenazesi bugün ikindi namazına müteakip memleketi Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde toprağa verildi. Alınan bilgiye göre, 1994/1 tertip olarak askere alınan Özüarı, geçen hafta, Patnos Jandarma Komutanlığının mutfağında yemek için hazırladığı kazandaki suyun, üzerine devrilmesi nedeniyle yaralandı.

Patnos Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) sevk edilen Özüarı, buraya getirilmesinden 4 gün sonra yaşamını yitirdi. Özüarı’nın şehadet haberi, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde yaşayan yakınlarına, Kaymakam Tuğba Yılmaz ve İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul tarafından verildi.

Metin Özüarı’nın dayısı Mehmet Uludağ, yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay önce silah altına alınan yeğeninin, temel eğitiminin ardından Patnos’a gönderildiğini söyledi.

Geçen hafta yaşanan olay nedeniyle yeğeninin vücudunun yüzde 70’inde yanıklar oluştuğunu öğrendiklerini belirtildi.

Haber: Şerif  TAŞAR Ortahisar kasabasından bildiriyor...

Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Ürgüp ilçe kaymakamı Tuğba Yılmaz, ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.