Nevşehir genelinde bulunan avcıların özellikle hafta sonları büyük heyecanla yaptıkları ve bu avlanmayı sosyal medya üzerinde fotoğraflayarak paylaştıkları avlanmanın sezonu kapandı.

Av dönemine uymayan avcılara büyük cezaların uygulanacağını belirtilen Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yasadışı kesinlikle avlanılmaması gerektiği belirtildi.

Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünce yapılan açıklama da ;  “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu (Kanun) uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alan MAK, avın kapanış tarihini belirlemiştir. MAK 2016 yılında Mayıs ayı içerisinde toplanarak 2016-2017 yıllarını kapsayacak kararını alacaktır. Bu kararda 2016-2017 av döneminde uygulanacak avlanma usul ve esasları ile av hayvanı türlerine göre avın açılacağı tarihte yer alacaktır. Bu minvalde avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başlamış, avın açılacağı ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasaklanmış, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, bu süre yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine aldığı için önem arz etmektedir. Ayrıca bu dönemde av koruma kontrolü faaliyetlerimiz daha etkin bir şekilde sürdürülecektir. denildi.