FİB Haber TV ve Fibhaber.Com'un Nevşehirli Bizim İnsanlarımız programındaki ortak konuğu Doğan Hastanesi Kurucuları Nevşehirli değerli hemşehrimiz Dr. Doğan Birgül ve eşi Dr. İsmet Dr. Birgül ...

18 yılı aşkın Nevşehirliler Derneği Başkanlığı ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin hayalden hayata geçişindeki mimarlarından olan Dr. Doğan Birgül ve eşi Dr. İsmet Dr. Birgül ile yapmış olduğumuz Bu sıradışı Nevşehir röportajını sakın kaçırmayın !

NEVŞEHİRLİ DR. DOĞAN BİRGÜL BİYOGRAFİSİ 

Ben, Dr. Doğan Birgül, 09.09.1949 yılında Nevşehir’e bağlı Kozaklı ilçesinin İmran köyünde 7 çocuklu bir ailenin 4. çocuğu olarak dünyaya geldim.

Çocukluğum ve ilkokul hayatım İmran köyünde ki tek sınıflı okulda ve tek öğretmen tarafından verilen eğitimle tamamladıktan sonra, ortaokul ve lise tahsili için ilçemize, uzaklığı 105 km olan Nevşehir’de (kiraladığımız odada okuyarak) tamamladım.

1967 yılında İstanbul Tıp fakültesine girdim. 1973 yılında Tıp fakültesinde derece ile mezun olduktan sonra aynı fakültenin iç hastalıkları kürsüsünde ihtisasa başladım, 1978 tarihinde iç hastalıkları uzmanı olarak mezun oldum. İhtisas sırasın çıkan kanun gereğince kısa dönem askerlik görevini Haydarpaşa askeri hastanesinde tamamladım. 1973 yılında aynı fakülteden sınıf arkadaşım Dr. İsmet Birgül ile evlendim ve biri erkek, diğeri kız 2 çocuğumuz oldu.

Ben iç hastalıkları, eşim çocuk hastalıkları uzmanı olarak ihtisastan sonra serbest hekimlik yapmak üzere İstanbul K. Çekmece Cennet Mahallesinde önce muayenehane, sonra poliklinik, daha sonrada hastane olarak sağlık hizmeti vermeye başladık. Halen Aynı bölgede 20 yılı hastane olmak üzere toplam 32 yıldır sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz.

Bu sürede sağlık hizmeti vermenin yanında sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak görev aldım ve de ciddi miktarda maddi yardımlarda bulunarak önemli projelere imza atmanın haklı gururunu yaşamaktayım. Bu sürede “Nevşehirliler Derneği”, “Orta Anadolu Eğitim ve Kültür vakfı”, “Türkiye Özel Hastaneler Birliği”, “Nevşehir platformu” gibi sivil toplum kuruluşlarının da başkanlıklarını yaptım. Bir kısmındaki başkanlık görevlerim hala devam etmektedir. Bu görevler sırasında Nevşehir Üniversitesinin kanunun çıkarılması ve binalarının yapılması (İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz ile birlikte) ve de Nevşehir’e Üniversitenin kazandırılmasının haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayım.

Ayrıca halen vakfımız aracılığı ile 82 üniversite öğrencisine burs vermenin ve çalışıp para kazandığımız bölgemizde, 24 derslikli 1.200 öğrencinin okuduğu bir Anadolu Lisesini (Dr.İsmet Birgül Lisesi) yaptırıp Milli Eğitime bağışlamış olmanın ailece haklı gururunu duyuyoruz.