Dünden bugüne Nevşehir ilimiz Türkiye'nin en çok çay içen şehirlerden birisidir, Semaver çayı olsun normal günlük hayatlarında olsun vazgeçilmezdir... Zira kışın Nevşehir'de vatandaşlarımızın evinde işyerinde sobanın üstünden çay eksik olmaz. Yaz aylarında piknikte ocakta ateş közünde demlikte çaylar hep kaynar durur.

Bi’ Çay Daha Nevşehir..!


Nevşehir'de ki tüm iş yerlerinde berberinden manavına, sanayicisinden fırıncısına marketcisinden konfeksiyoncusuna dişçisinden mühendisine her yerde mutlaka çay mekan kapanana kadar demlenir. Eve gidilincede çay keyfi evde  de sürer. Odanızda yada Bahçenizde, Damda, Terasta, Balkonda her daim taze tavşan kanı Çaylar kaynar demlenir. 

Ayrıca Misafirlikte ev sahibinin konuklarına vazgeçilmez ikramıdır Çaylar... Pastanın , bisküvinin, böreğin, çöreğin, besimetin, tahinli pidenin yanında çay olmassa olmazdır.



​ Lipton - Bi' Çay Daha? Bi Çay Daha lipton ramazan reklamı Nevşehir'in Uçhisar kasabasında çekildi.

Nevşehirli için vazgeçilmez olan Çay için Liptonun bugünlerde Uçhisar kasabasında çektiği reklma filmi hemen her kesimin büyük beğenisini topladı.  Gelin birlikte o reklamı izleyelim...