Radikal Gazetesinin haberine göre; Kayseri'de 18 yaşındaki Nevşehirli Cansel Buse K. çarşamba akşamı polis memuru olan babasının beylik tabancasıyla kafasına ateş ederek intihar etmişti.

Ailesinin silah seslerini duyması üzerine odasında yaralı bulduğu genç kız çağrılan sağlık ekipleri tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç kızın cenazesi otopsisinin ardından Nevşehir'de defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.

Evrensel'den Ezgi Görgü'nün haberine göre, Cansel Buse'nin okul arkadaşları, okulda öğretmenlerine karşı güvenlerinin azaldığını belirterek, tecavüz olayı varsa da yoksa da suçlunun matematik öğretmeni B.Ö. olduğunu savunuyor. Okul arkadaşlarının anlatımına göre Cansel Buse tecavüze uğradı ve bunu önce iki arkadaşına daha sonra da müdür yardımcısına anlattı. K.’nın intihar ettiği gün, olayı ailesine bildirmesi için müdür yardımcısından gün istediği ardından da intihar ettiği belirtiliyor.

Cansel Buse'nin ardında bir de mektup bıraktığını söyleyen arkadaşları, okul idaresi ve valinin de olayı örtbas etmeye çalıştıklarını iddia etti. Öğrenciler intihardan beri okulda normal bir şekilde ders işlendiğini belirtti.
Olayın yaşandığı 18 Şubat günü okul idaresi öğrenci velilerine, "Sayın veli 12. sınıf öğrencilerimizden biri vefat etmiştir. Bu nedenle 12. sınıf öğrencilerimiz eve gönderilmiştir" kısa mesajı yolladı 

Kaynak: Radikal
http://www.radikal.com.tr/turkiye/cansel-busenin-intiharina-ogretmeninin-tecavuzu-mu-sebep-oldu-1515071/

Neler Yaşanmıştı?

Kayseri’de 18 yaşındaki Cansel Buse K. polis babasının tabancasıyla başına ateş ederek intihar etti. Genç kız, kaldırıldığı hastaneden kurtarılmadı.

Merkez Melikgazi İlçesi Demokrasi Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen olayda, polis memuru M.K.'nın kızı Cansel Buse K., bilinmeyen nedenle babasının beylik tabancasıyla başına ateş etti. Silah sesini duyan evdekiler, genç kızı odasında kanlar içinde buldu. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralanan kız, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis'ine kaldırıldı. Tedaviye alınan Cansel Buse, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılmadı. Hastane morguna kaldırılan genç kızın cenazesi, otopsinin ardından Nevşehir'de defnedilmek üzere ailesi teslim edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.