15 Temmuz'da Darbeye karşı koymak için Şehitler Köprüsü’ne giden ve darbeci  hainlerce açılan ateş sonrası göğsünden vurularak Gazi olan Nevşehirli Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabasındaki baba ocağına geldi.

15 Temmuz Darbe girişiminde İstanbul'da "Demokrasi gazisi" olan  Nevşehirli "Ersoy Kabaktepe"nin ismi, memleketi Yazıhüyük Kasabası Polatkan Mahallesindeki Evlerinin Bulunduğu Caddeye Verilmişti.

İstanbul'dan baba ocağına gelen Ersoy Kabaktepe'yi makamında ağırlayan Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi sonrası dik duruş sergileyerek Tek Vatan, Tek Bayrak ,Tek Devlet , Tek Millet diyerek bizleri onurlandıran ve gururlandıran değerli hemşehrimiz Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe'ye göstermiş olduğu bu kahramanlık destanı için günün anısına şahsım , Belediyem ve vatandaşalrımız adına bu plaketi kendisine takdim etmekten büyük kıvanç duyuyorum dedi.

Nevşehirli gurbetçi hemşehrimiz ve 15 Temmuz "Demokrasi Gazisi" Ersoy Kabaktepe de, " Öncelikle Şuan Çok şükür iyiyim sağlığıma kavuştum inşallah daha da iyi olacak. Her şey sonuçta vatanımız ve milletimiz içindir. Buradan Başta Başkanımız Sayın Cengiz Çavdar'a, Tüm Yazıhüyüklü hemşehrilerime ve Nevşehir halkına çok teşekkür ederim" dedi.

Demokrasi gazisi ziyaretine şahitlik eden Avanos Kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Seketeri Mustafa Eldivan da Gazimiz Ersoy Kabaktepe'yi kutladı.