ESNAF VE SANATKARLARIN İSİMLERİ , BELEDİYE İLE UNUTULMAZ OLUYOR

ÜNVER “AHİLİK RUHUNU SONSUZA KADAR YAŞATMAK ZORUNDAYIZ”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,esnaf ve sanatkarlar arasında terbiye,kardeşlik ve yardımlaşma duygularını ön planda ele alan Ahilik ruhunun sonsuza kadar yaşatılması gerektiğini söyledi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı(NESOB) tarafından Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde, yılın ahi adayları ile  geçmişte hizmetleri ile esnaf ve sanatkarlara öncülük ederek hizmetlerde bulunan 4 esnaf ve sanatkarın  yakınlarına berat verilmesi nedeniyle Topuzluhan Restaurant’ ta  düzenlenen  törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ahilik ruhunun canlı tutulması ile toplumsal alanda da önemli gelişimin sağlanacağı inancını taşıdığını belirtti. Ahi’nin kendi siftah etmediği halde komşu esnafının siftah etmesine sevinen kişi olduğunu vurgulayan Ünver, terbiye, kardeşlik ve yardımseverliği hep ön planda tutan bu köklü kültürün yaşatılması için ellerinden gelen tüm çabayı sonuna kadar harcayacaklarını ifade etti.

Geçen yıl NESOB üyelerinin ziyareti sırasında ortaya attığı şehirde ahilik ruhunun canlı tutulması, esnaflar arasındaki dayanışmanın sağlıklı bir şekilde sağlanmasına katkı sağlayan esnaf ve sanatkarların isimlerinin  yaşatılması için bir öneri sunduklarını aktaran Ünver, NESOB yöneticileri tarafından belirlenen 4 ismin Yeni Kayseri Caddesi üzerindeki sokaklarda , kısa biyografileri ile birlikte kalıcı şekilde yaşatılması için tüm belediye meclisi üyelerinin oy birliği ile  karar verdiğini dile getirdi.

Bu geleneği bundan sonra da devam ettireceklerini vurgulayan Ünver, “  “Bu memleketin gelişmesi, kalkınması için gayret eden ,alın terini bu yönde döken şahsiyetlerin isimlerinin sokak, cadde ve bulvarlara verilmesi ile bu insanların gelecek nesiller tarafından da yad edilmesini sağlayacağız. ”dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel’in de katıldığı törende konuşan NESOB  Başkanı İsmail Ördü’de, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in şehirde esnaf ve sanatkarların anısını yaşatma adına ortaya koyduğu bu anlamlı hareketin ülke genelinde bir ilk olduğunu belirtti. Ördü; “Bu yönde bir araştırma yaptım. Nevşehir Belediyesi’nin esnaf ve sanatkarlarımızın isimlerini yaşatma adına attığı bu adım, ülke genelinde bir ilk çalışma oluyor. Tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına Belediye Başkanımız Hasan Ünver’e teşekkür ediyoruz .”dedi.

Törende daha sonra Nevşehir Belediye Meclisi kararı ile  Yeni Kayseri Caddesi üzerindeki 4 sokağa isimleri verilen ve bugün hayatta olmayan Mehmet Ekmekçioğlu, Naci Özenmiş ,Kamil Köse ve Mehmet Ziya Bulaner’in yakınlarına, NESOB’ un  berat belgeleri Nevşehir Valisi  Mehmet Ceylan,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından verildi.

Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde ayrıca, Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen yılın ahi adaylarına da plaketleri ,törene katılan NESOB yöneticileri ve Oda yöneticileri tarafından törenle verildi.