Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, 2014 yılında 19 milyon lira olan kredi plasmanlarının 2015 yılı son 2 haftası hariç 30 milyon liraya yükseldiğini ifade etti.

2014 yılında 19 milyon lira olan kredi plasmanlarının 2015 yılı son 2 haftası hariç 30 milyon liraya yükseldiğini anlatan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, “2014 yılında 19 milyon lira civarında esnaf ve sanatkârlara kredi vermişiz. 2015 yılında aynı periyodda bu yaklaşık 30 milyon civarında yani yüzde 50 civarında bir artış var. Ancak ben bunu da yeterli bulmuyorum. Nevşehirli esnaf ve sanatkârın daha çok bu krediden istifade etmesini istiyorum. Çünkü çok cazip bir kredi. Neredeyse bankaların 3’de 1'i fiyatına geliyor faizlerimiz.” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, yaptığı açıklamada 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan genel seçimler sonrasında tek başına iktidarın çıkmasının esnafı rahatlattığını, bunun sonucunda da kredilere hücum başladığını kaydetti. 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından esnafın kredi talebinin bıçak gibi kesildiğini belirten Ay, “1 Kasım seçimlerine kadar nerdeyse kredi talebi bile olmamıştı. Ancak seçimlerden sonra büyük bir gelişme oldu. Esnaf ve sanatkârlar neredeyse hücum etti diyebilirim.” diye konuştu.

Devletin yeni bir uygulama başlatarak ‘0 faizle 30 bin liraya kadar kredi’ vermeye başlayacağını vurgulayan Ay, “Ancak bize henüz detayları gelmedi. Nasıl vereceğimizi şu an bilmiyoruz. KOSGEB’le beraber hareket etmek durumundayız. Ancak şu an KOSGEB’e de genelgeler gelmediği için şimdilik o krediye cevap veremiyoruz.” dedi.

Bazı üyelerinin kredilerini ödeyemediklerini anlatan Kemal Ay, şu anda yüzde 25 civarında olan takip oranlarının afaki bir durum olmadığını da ifade etti.