Nevşehirli genç mucit Abdulkadir GÜMÜŞ, çevreye duyarlı rüzgar trübünü yaptı.

Yenilenebilir enerji kaynakları içinde rüzgardan enerji elde etmek için kolları sıvayan Kozaklı Kanlıca kasabasından genç mucit Abdulkadir GÜMÜŞ, elektrik üreten rüzgar türbinleri yaparak projesini hayata geçirdi.

Kozaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf elektrik ve elektronik bölümü öğrencisi 17 yaşındaki Abdulkadir GÜMÜŞ; "ilimiz Nevşehir ve bölgesi bu anlamda rüzgar enerjisi üretmek için ideal bir ambiansa sahip. Baktım ki elde herşey mevcut...Un, yağ, şeker var helva yapmakta bana kaldı. Yaklaşık olarak taslak, araştırma ve proje 1 yıla yakın zamanımı aldı. Ve sonuçta bu projeyi hayata geçirmiş oldum. Benim için en sevindirici nokta bu Rüzgar türbinleri çevreye de katkı sağlıyor olması..." dedi.

FİB Haber Merkezine açıklamalarda bulunan Kanlıcalı başarılı öğrenimiz Abdulkadir GÜMÜŞ, projesi hakkında şu açıklamalarda bulundu.

İmkan Verin İmkansızı İsteyin...

Benim hayalim daha çok küçük yaşlarda başladı. Her gece yastığa başımı koyduğum vakit hep bunu düşünürdüm. Amacım doğaya ve çevreye saygılı yaşanabilir temiz yeşil enerji bunuda rüzgar, güneş, su gibi buna benzer enerji materyallerinden geçmekte idi. Geleceğin enerji de olduğunu biliyordum ve kavramıştım enerji gelecekte herşey idi, bir ülkenin herşeyi olacaktı. Ne iş yaparsanız yapın enerji ihtiyacınız mutlaka kesin olacaktı. Benim-Bizim kendimizin %100 yerli ve milli rüzgar enerji türbinleri üretmek ve gerekli ucuz enerjiyi halkımızın emrine sunmak, konfor düzeylerini artırmaktan geçmektedir. Bu kendi tankımız kendi uçağımız kendi otomobilimiz gibi gerçek bir olgu ve işteğimdir. Tek hayalim tam ve çalışır vaziyetteki kendi rüzgar enerji türbinlerini ülkemin her yerinde görmektir. Ömrüm yettiği sürece buna devam etme kararlılığındayım. Kendim ve okulum adına gurur duyuyorum. Eğer siz birşey yapmak azim ve kararlılındaysanız aileniz, okulunuz, öğretmenleriniz, hep destek oluyor size arka çıkıyor ve destekliyorlar. Hayaller küçük bir tohuma benzer onu toprağıyla buluşturmaz iseniz büyüdüğünü göremezsiniz.

Nevşehir İl merkezlerindeki eğitim/-öğretim şenliklerine Başkent Ankara TÜBİTAK proje yarışmalarına projelerimiz ve tezlerimizle katılıyoruz. Kendimizi hep geliştirmek için limitleri zorluyoruz. Bu toprağa, bu insanlara, bu bayrağa, bu vatana, şehit ve gazilerimize borçlu görüyor ve hissediyorum.

Genç Mucit Abdulkadir GÜMÜŞ, 2002 yılında Orta Anadolulun kıraç ve bozkır topraklarında Kozaklı ilçesi Kanlıca Kasabasında dünyaya gelmiştir. Eğitimine Kozaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf elektrik ve elektronik bölümünde devam etmektedir.

İşte o proje sunumu İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!