Türkiye’de nüfus ortalamasına göre Avrupa’da en çok gurbetçisi barınan iller arasında yeralan Nevşehir’de son günlerde tatlı bir yoğunluk yaşanıyor. Vatan hasretiyle gönlü tutuşan gurbetçilerimiz Ramazan Bayramı’nı da fırsat bilip memleketlerini ziyaret için geldiler.

Şehrin sosyal yaşamına renk katan hemşehrilerimiz akraba ve dostlarıyla buluşarak hasret gideriyorlar.
Sanayi esnafından, mağazalara kadar her alanda şehre canlılık kazandıran gurbetçilerimiz il ekonomisine de önemli katkı sağlıyorlar.

Memleketlerine ulaşabilmek için karayolunu tercih edenler binlerce kilometre yol katedip, birçok ülke topraklarını aşarak ulaşıyorlar sevdiklerine… Özellikle sosyal paylaşım sitelerinde memleket fotoğrafları paylaşarak izne gelemeyen diğer gurbetçilerle de mutluluklarını paylaşıyorlar.

Avrupa’da yaşayan Türklerin izin telaşı her yıl yaz aylarında yoğunluk kazanıyor. Yoğunluklu olarak Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa, İsviçre’de yasayan Nevşehirli gurbetçilerimiz izinlerini geçirmek, Avrupa’nın güneş görmeyen gri havasından kurtulup, vatanın eşsiz doğasını teneffüs edebilmek amacıyla sıla yolculuğuna çıkıyorlar.

Karayolu ile Türkiye’ye gelenler Hollanda, Belçika, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan güzergâhını tercih ederek vatan topraklarına kavuşuyorlar.
Bunca uzun yoldan sonra sınır kapısından yapılan girişle ülkelerine heyecanla kavuşan gurbetçilerimizin dönüş yolculuğu ise yoğun olarak Ağustos ayı sonuna kadar devam ediyor.