Hac ibadetinin ardından kutsal topraklardan dönen Nevşehirli hacı kafilesini, Kapadokya Havalimanı'nda ailleri gözyaşlarıyla karşıladı. Hacılar, yakınlarına sarılıp hasret giderdi.
 
ALLAH HERKESE NASİP ETSİN

Bir süre yakınlarına sarılarak gözyaşları içinde hasret gideren hacılar mutluluklarını 'Allah herkese nasip etsin' sözleriyle ifade etti. 12 yaşındaki kızı Beyza, eşi Seval ile birlikte Cidde'den dönenen Selçuk Aydın '4 yıl önce yazılmıştım. Bu yıl kısmet oldu. Ailece hacımızı yaptık. Kızımla hac yapmak da çok güzeldi. Herkes için yakınlarımız için dua ettik. Allah herkese nasip etsin' dedi.

ORAYA GİTSİNLER

Oğluyla hacca giden Günay Memiş, çok istediği kutsal toprakları görmenin kendisine nasip olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Memiş, Kabe'yi gördüğünde yaşadığı duygulara ilişkin ise "O anları anlatamam. Ancak yaşamak lazım. Oraya gitsinler, görsünler, yaşasınlar. Gençken oraya gitmek daha iyi" diye konuştu. Sefa Uluata, hacdaki tüm mekanların insanı çok etkilediğini kaydederek, "Peygamber'in gezdiği, yaşadığı o topraklar insanı muhakkak etkiliyor. Bir daha gitme fırsatım olsa yine giderim" ifadelerini kullandı.

HACC-I EKBER GERÇEKLEŞTİ

İlahiyatçı yazar Fatih Çıtlak, bu sene haccın Cuma gününe denk gelmesiyle birlikte 'Hacc-ı Ekber' olduğunu belirterek, 'Arife gününün 'cuma gününe rastlaması' 'Hacc-ı Ekber' olarak kabul gördüğü için hacılar bu yıl, 'Hacc-ı Ekber' yapmış oldu. 'En büyük hac' demektir. Fakat şu unutulmamalı ki ve gidemeyenler üzülmemeli ki her hac Allah muhabbetiyle korkusuyla Peygamber Efendimiz'in (SAV) izinde giderek yapılan her hac bir 'Hacc-ı Ekber' o da unutulmamalı' dedi.