NEVŞEHİR/FİBHABER-"Mental Sporlar Federasyonu" (Memoriad) tarafından, "Dünya Beyin Haftası" nedeniyle "Beyin Sporları Rekor Denemeleri" gerçekleştirildi.

Dünya Zihinsel (Mental) Toplama (hızlı flash anzan) Kategorisi'nde Nevşehirli genç yavrumuz Hüseyin Soysaldı'nın (13) ekranda 0,4 saniyede hızla gösterilen tek haneli 200 rakamı 5 set arka arkaya doğru toplayarak bu dereceyle büyük başarı sağladı.

Hüseyin Soysaldı,FİB Haber tarafından bu yıl 8.si düzenlenen  Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesinde Yılın En Yetenekli İsmi seçilmiş ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yapılan törende ödülünü Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş takdim etmişti. Bu büyük başarısından dolayı Nevşehirli yavrumuz Hüseyin Soysaldı'yı Öğretmenleri ve Ailesini bir kez daha kutluyoruz.

 21.3.2015 te Memoriad tarafından düzenlenen Beyin Haftası Etkinlikleri' nde Etlik /Ankara Mega Matematik olarak bir çok kategoride Dünya, Avrupa ve Türkiye rekorları kırılmıştır. Rekorları kıran yarışmacılar daha önceki beyin sporları yarışmalarında da bir çok kupa ve madalya kazanmış ve 2016 da Las Vegas'ta yapılacak olan olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek yarışmacılardır.

HÜSEYİN SOYSALDI   Zihinsel Matematik 0,4 saniye aralıklarla gelen tek haneli 300 sayının 5 set üst üste toplanması Dünya Rekoru

HAKAN GÜRBAŞLAR 10 haneli bir sayının 5 haneli bir sayıya bölümü işlemini 10 farklı işlemi 2 dakika 49saniyede tamamlayarak dünya rekoru kırmıştır.

EDA TÜZÜN              'e' sayısının 3412 hanesini hafızasına alarak Avrupa rekoru kırdı.Bu alanda Dünya rekoru 5002 hanedir.

SEZİN YALÇIN              Karekök 2 sayısının( kare kök 2 de 'e' sayısı ve 'pi' sayısı gibi özel bir sayıdır ve sonsuzdur.) 629  hane hatırlayarak Avrupa rekoru kırdı

LAMİA SARIPINARLI    Pi Sayısı 1050 hane ile Türkiye rekoru

Aşağıda verdiğim link özel sayılar dünya avrupa ve Türkiye rekorlarını içeren uluslararası güvenirliği ve geçerliği olana bir sitedir.Ve bu sitede Eda Tüzün, Lamia Sarıpınarlı Ve Sezin Yalçın'a ait rekorların tescillendiği görülmektedir.