Ürgüp Gümrük Müdürlüğü’nün NESİAD'ın talep ettiği ihracat işlemlerine yetkili kılınmasıyla, daha önce Aksaray ve Kayseri’de gerçekleştirilen ihracat işlemleri artık Nevşehir sınırları içerisinde gerçekleştirebilecek.

Konu hakkında açıklama yapan NESİAD Başkanı Mustafa ERTAŞ, Dernek üyelerimiz her gün birçok ülkeye ihracat yapmaktadır. İhracat gümrük işlemlerini ise ağırlıklı olarak Kayseri, Konya, Aksaray illerinde ki gümrük müdürlüklerini kullanmakta ve firmaların maliyetleri artmaktaydı. Konu hakkında Ürgüp Gümrük Müdürümüz Sayın Veli Arslan ile iletişime geçerek konu hakkında kendisi ile fikir birliği oluşturduk ve ihracatlarımızın GTİP kodlarının Ürgüp Müdürlüğünde işlem görmesi için dilekçe verdik. Ve kabul yazımız ve Ürgüp Müdürlüğünün yetki yazısı 24.01.2019 tarihi ile gümrük müdürlüğüne ulaşmıştır.

Başta Ürgüp Gümrük Müdürü Sayın Veli Arslan ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Arif Parmaksız olmak üzere bu hizmetin ilimize kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür ederiz.