Kutsal topraklara gitmek için yola çıkacak hacı adayları  için uğurlama töreni düzenlendi.
Uğurlamada,  Nevşehir  Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve İl Müftüsü Yakup Öztürk ile hacı adaylarının yakınları da hazır bulundu.
Nevşehir İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek hacı adayları demokrasi nöbetinin ardında uğurlama töreni düzenlendi.
Nevşehir'den Kutsal topraklara gidecek olan 17 hacı adayı Diriliş Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetine katıldı. Burada hacı adayları için de müftülük tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Diriliş meydanında kurulan sahnede Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Hac ibadeti sırasında yapılması gerekenlerin anlatılırken, hep birlikte demokrasi şehitleri için dua edildi.
Konuşmaların ardından Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk hacı adayları için dua ederek, hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu. 

"EŞKİYALARI ŞEYTAN YERİNE KOYARAK BİR TAŞ DA ONLARA ATIN"

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise yaptığı konuşmada kutsal topraklarda şeytan taşlarken ülkemize bu hain saldırıyı düzenleyen bunlara emir verenlerin resimlerini göz önüne getirin ve bizler için de bir taş atın diye konuştu. Vali İlhami Aktaş, "Şeytan taşlarken ibadetinize bu Mehmetçiğin üstüne bomba atan, Özel Harekat polisimizi şehit eden, kapıdan tankın önüne giden bacımızı kurşunlayan asker bozuntularına, üniforma içerisinde ki eşkıyaları şeytan yerine koyarak bir taşta onlara atın. Onlara bu emirleri verenlere, onların akıllarını çelenlere, onlara bu emirleri verenlere, onları bu şekilde kandıranların resimlerini aklınıza getirin ve bunların resimlerini düşünerek birer taş da bizim için atın. Birer taşta burada nöbet tutan insanlarımıza sorsak en az yüzde 50'sinin bu memlekette belki bir metre kare toprakları yoktur. Ancak 20 gündür canları pahasına ilk gün korudukları gibi memleketlerini korumaya çalışıyorlar. Birer taşta bu insanlar için atın" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ise hacı adayları için dua ederek hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.