Alanya‘da düzenlenen Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası ve Genç Milli Takım Seçmeleri sona erdi. Türkiye Şampiyonası’nda ve milli takım seçmelerinde sıkletlerinde birinci olan toplam 40 sporcu A ve B Genç Milli Takım’a seçildi.

Atatürk Spor Salonu’nda 11 Ocak’ta başlayan Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası ve Genç Milli Takım Seçmeleri, bugün yapılan müsabakalarla sona erdi. 74 ilden 1620 sporcunun katıldığı Türkiye Gençler Şampiyonası’nda sıkletlerinde birinci olan 20 sporcu A Genç Milli Takım’a, şampiyonanın son 2 gününde yapılan milli takım seçmelerinde sıkletlerinde birinci olan 20 sporcu ise B Genç Milli Takım’a seçildi.

A Genç Milli takıma Nevşehir Kardelen Koleji’nde öğrenim gören İpek Çiğdem 52 kiloda seçildi.

İLK TURNUVA İsveç‘TE

Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, A ve B Genç Milli Takım’a seçilen sporcuların, 8-9 Şubat tarihlerinde ‘İsveç Open’ turnuvasındaTürkiye‘yi temsil edeceğini söyledi. Bu turnuvada başarılı olan sporcuların 20-26 Mart tarihlerinde Tayvan‘da düzenlenecek Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası’na katılacak Genç Milli Takım’da yer alacağını belirten Şahin, “Bu şampiyonalar öncesinde milli takımlarımızın yaklaşık 1′er aylık kamp dönemi olacak. Sporcularımızın başarılı olacağını ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” dedi.