Siyasete bir süre ara verme kararı alan 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün Sultan Abdülaziz tarafından dönemin ünlü mimarı Sarkis Baylan’a yaptırdığı Maslak’taki Ayazağa Kasrı’nda ki yeni çalışma ofisinde bir araya gelen Nevşehirli İş adamları Heyeti yaklaşık dört saatlik proğramda, Gül'ün misafiri oldular. Sayın Gül, burada Nevşehirli konuklarına meşhur çağ kebabı ikramında bulundu.

11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün özel davetiyle, Sultan Abdülaziz tarafından dönemin ünlü mimarı Sarkis Baylan’a yaptırdığı Maslak’taki Ayazağa Kasrı’ndaki ofisinde gerçeklesen ziyarete, Nevşehirli iş adamları Eroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu, Colin's Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Eroğlu, Uluer Group Yönetim Kurulu Başkanı, Kazakistan Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer ve Kazakistan Büyükelçisi  Prof.Dr. Canseyit Tüymebayev katıldılar.

Gül’ün Başdanışmanı olarak görev yapan Osman Cangal'ın ayarladığı buluşmada Sayın Gül ile bir araya gelen Nevşehirli İş Adamları Heyeti Kağıthane'de birlikte Cuma namazı kılıp, uzun uzun sohbet ettiler. Sohbetin ana konusu terör olayları ve şehit haberleriydi...

Gül; “Vatan toprağı için mücadele edip canını veren şehitlerimize çok şey borçluyuz”

Uzun süredir süren operasyonlarda artan şehit haberlerinin ülkeyi yasa boğduğunu ifade eden Gül, temennilerinin bir an önce şehit haberlerinin son bulmasını olduğunu ifade etti. 


11.Cumhurbaşkanı Sayın Gül; Ülkemizde son günlerde tırmanan terör olayları ve saldırıları nedeniyle şehit olan asker ve polislerimizin kendilerini oldukça üzdüğünü belirterek, temennilerinin bir an önce ülkemizin terör olaylarından kurtulması olduğunu ifade etti. 

Ziyaret sonrası Nevşehirli İş Adamları Heyeti adına açıklamada bulunan Eroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu," 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün bugün özel misafiriydik. Ülke gündemine dair yaşanan son gelişmelerle , dolu dolu Nevşehir ve Kapadokya konularını konuşup, çok samimi bir ortamda hasbihal ettiğimiz yaklaşık dört saatlik ziyarette, Sayın 11. Cumhurbaşkanımız Gül'ün şehrimize ve Nevşehir insanımıza duyduğu büyük sevgiyi,bir kezde kendi ağzından dinlemek bizleri ziyadesiyle mutlu etti" dedi.

Eroğlu, ziyaretlerinde Nevşehir'imizin meşhur yöresel lezzetlerinden "Nevşehir Tavası" yapıp kendilerini misafir ederek ikramda bulunmak istediklerini de dile getirdiklerini, Sayın Gül'ün de bu teklifi kabul ederek, önümüzde ki günlerde böyle bir buluşmadan son derece memnuniyet duyacaklarını ifade ettiğini belirtti.


Ziyarette,  "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, geçtiğimiz günlerde kayınpederi Ahmet Özyurt'un vefatı nedeniyle taziyelerini de dile getirdiklerini ifade eden Nevşehirli İş Adamı Yaşar Eroğlu, Kendilerine nazik davetleri ve ev sahipliği için çok teşekkür ederiz. Ayrıca, bu vesile ile  terör olaylarında hayatlarını kaybeden vatan şehitleri polis ve askerlerimize Allah'tan gani gani rahmet Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Başımız sağolsun." dedi.