Ispartanın tek yerel televizyonu olan kanal 32 ye haberi verirken, Memduh Oğuz'un adaylığına özellikle işaret etti ve şunları yazdı:
Isparta'da yerel seçim sürecine girildi. Ak Parti henüz adayını açıklamamışta olsa aday adayları şimdiden kendini belli etmeye başladı.
Özellikle Isparta'nın emekli Valisi Memduh Oğuz..., aday adaylığı için yeşil ışığı yaktı bile.
Emekli Vali Oğuz'un adaylığı, Isparta'da Valilik yapan ve ardından CHP'den Milletvekili adayı gösterilerek seçilen Ali Haydar Öner'i akıllara getirdi.
Emekli Vali Memduh Oğuz'da Isparta'ya geldiğinde bir süre sonra emekli olacağı biliniyordu. Emekliliğinin bitmesi süreci de zaten yerel seçimlere geliyordu ve belediye başkanlığına oynayacağı tahmin ediliyordu ve bunuda direkt de olmasa yüzeysel olarak belli ediyordu.
En azından bu dürüstlüğü göstererek (Sağ gösterip sol vurmadı), kamuoyundan oy istemeye yüzü olacağı kanısındayım. Aday gösterilir veya gösterilmez, kazanır veya kazanamaz orasını Isparta kamouyu belirleyecek... Emekli Vali Oğuz'un aday adaylığı için şu anda kamouyondu çok fazla olumsuzluk yok. İnternet sitelerinde Oğuz için yapılan aday adaylığı haberlerinin yorumlarına bakıldığı zaman, gayet ılımlı bir havanın estiği görülüyor.
Valiliği döneminde Isparta'da başarılı işlerin altına imza atan Vali Oğuz'un belediye başkanı olarak seçilmesi halinde, iktidarın da desteğini alarak, Isparta'yı bir 5 yıl geride bırakmayacağı kanısı oluşmuş durumda. 
Emekli Vali Oğuz, Isparta'ya gerçekten hizmet etmek için bir makam seçti.
Belediye Başkanlığı... 
Önce AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sandıkta ise Ispartalılar o makamı verir mi vermez mi? Hep birlikte göreceğiz...














Memduh Oğuz Kimdir?

Nevşehir'in sevilen öğretmenlerinden Yusuf Oğuz'un oğlu olan Memduh Oğuz, tanınmış iş adamı Bekir Paslanmaz'ın da dünürü. En son FİB Haber Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Anadolunun en prestijli ödül tören Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesinde geçtiğimiz yıl "Yılın En Başarılı  Valisi seçilen Memduh Oğuz"u gelin tanıyalım...
Memduh Oğuz Biyografisi
1948 yılında Nevşehir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sırasıyla Avanos, Çayeli, Afşin, Derinkuyu, Dicle, Hayrabolu kaymakamlıklarında bulundu. Hayrabolu Kaymakamı iken aynı zamanda 2 yıl Belediye Başkanlığı görevini yerine getirdi. 
1982 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. Bu görevde iken İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğine getirildi. 1988 yılında Burdur Valisi oldu. Daha sonra Tekirdağ, Kocaeli ve Kırklareli Valiliklerinde bulundu. 30.12.2010 tarihinden itibaren Isparta Valiliği görevini yürütmektedir. Sosyoloji öğretmeni Canan OĞUZ ile evli olup, 2 oğlu ve 2 torunu var.
Derinkuyu kaymakamlığını bizzat kendisi ısrarla talep ederek, bu bölgeye hizmet eden Memduh Oğuz, Derinkuyu köylerinde de tanınıp seviliyor. 

http://www.haber32.com.tr/ sitesinden 20.09.2013 tarihinde