Sağlık sorunlarını maddi imkansızlıklar nedeniyle bir türlü aşamayan Nevşehirli Kadir Taşdemir'in (34) tek arzusu yeniden sağlığına kavuşarak kimseye muhtaç olmadan çalışarak yaşamak.

Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen 'lenfödem'e yakalanan Nevşehirli Kadir Taşdemir (34) her geçen gün biraz daha büyüyen bacakları nedeniyle iki yıldır yürüyemediği gibi kendi ihtiyaçlarını da karşılamakta zorlanıyor. 


Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen 'lenfödem'e yakalanan Nevşehirli Kadir Taşdemir (34) her geçen gün biraz daha büyüyen bacakları nedeniyle iki yıldır yürüyemediği gibi kendi ihtiyaçlarını da karşılamakta zorlanıyor. Sağlığına yeniden kavuşmayı ümit eden 3 çocuk babası Taşdemir, hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden yardım bekliyor.

Allah herşeye Kadir diyerek umutlarını yitirmeyen Nevşehirli Kadir Taşdemir, Şimdi tüm Nevşehirli hayırsever iş adamlarından tedavisi için yardım bekleyor...

Gelin şimdi bu çaresizliğin resmini mümkün mertebe yazımıza dökerek sizlere aktaralım. Şimdiden yüreklerinizde o kıvılcımların Genç Kadir kardeşimiz için yeşermesi ve umut olması dileğiyle hepinizden Allah razı olsun....

Nevşehirli Kadir'in yardım çığlığını kim duyacak ? Onun tek dileği sağlığına kavuşmak...


Ben Kadir Taşdemir. 1982 Nevşehir Acıgöl- Tepeköylüyüm. İstanbul doğumluyum. Hala hazırda İstanbul Sultanbeyli' de oturuyorum, evliyim 3 tane oğlum var ikisi engelli .


Hurdacılık yapıyordum önceden daha sonra minibüscülüğe başladım. Pendik - Kadıköy hattında şöförlük yapıyordum...

3 sene önce bu hastalık başıma geldi..Çok ağrılarım vardı bu yüzden hastaneye gittim ve bana randevu ile bakabileceklerini söylediler...182'yi aradığımda sadece Ümraniye Devlet Hastanesinde randevu bulabileceğimi söylediler...

İlk tedavimi orada oldum sonrasında Kartal Eğitim Araştırma Hastanesine gittim onlarda Marmara Eğitim Araştırma Hastanesine yönlendirdiler..Doktor bana bu hastalığın tedavisi yok şu makinayı bacağına bağlayıp bandaj yapacaksın dedi..Ve engelli raporu aldım %62..Çok araştırdım ve bu hastalığı drenaj yaparak fizyoterapistler azaltabiliyormuş ama hastalık kesinlikle vücudu terketmiyor kalıyormuş sadece azalıyor tedavi sayesinde..

Arkadaşlarımın akrabalarımın aracılığıyla tedavi oldum ve tedaviyi bir kaç kez daha tekrarlamam gerektiğini söyledi doktorum ama, ben 3 aylık engelli maaşı ile geçinen birisiyim bu yüzden tedavi olamıyorum..
Ve benim hastalığımın tedaviside evde yapılıyor...Ben kirada oturuyorum, eşimde yanımda bana bakıyor yada küçük oğlumun okulunda bekliyor engelli olduğu için..

Devletin bütün kurumlarına başvurdum ama onların bünyesinde drenaj fizyoterapisti ücretsiz yok ve medikal malzeme dahil hiçbirini karşılamıyor..ve benim gibi yüzlerce binlerce hasta var...Ben ayağa kalkabilmek ve çalışmak istiyorum... İki yıldır ayağa kalkamıyorum...
 
Hastalığımın ilk evresinde enfeksiyon oldu vucudumda bacağımdan iltihap aktı..Kullandığım ilaçların bazıları. .6 antibiyotik aynı anda kullandım...

Sonrasında bacağımdaki şişlik için doktorun isteği üzerine lenfosintigrafi çektirdim..bundan önce doppler ve renkli ultrason çektiler ama sintigrafi sonucu hastalığımı buldular..

Yer:Marmara Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
Hastalığın adı tıp dilinde lenfödem (halk arasında fil hastalığı diye adlandırılmaktadır)
3 sene önce tedavi olduğum zamanlar..

Buda şimdiki halim 200 kg ayaga kalkamıyorum ve bacağımdan kötü kokan su akıyor.. Tıpkı Hz.Eyyüp'ün imtihanı gibi bir sınavdan geçiyorum.

İnanın çok utanıyorum ama ailem için, çocuklarım ve eşim için ayağa kalkmam lazım bunun için bir çare olarak İstanbul'dan sürekli takip ettiğim FİB Haber'e ulaşarak durumumu Nevşehirli hemşehrilerimle paylaşmak istedim.

Bu resimdeki benim küçük oğlum... (Onlar için ayağa kalkmak çalışmak istiyorum...)

Tedavi oluyorsunuz azalması için 3 - 4  tedavi yetiyor şişmesi duruyor...

Her tedavi 8 bin lira...

Şimdi'den heyecan bastı , inşallah bu haber bir yerlere ulaşır....İçimde birde tedavi olursam eğer diye mutluluk var anlatabiliyormuyum hakkınızı helal edin.

FİL (LENFÖDEM) HASTALIĞI NEDİR? 

Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen çok da yaygın olmayan bir hastalık türü. Tıp dilinde lenfatik sıvıların hücre dokuları arasında sıkışarak basınç uygulaması ve şişmesi olarak tanımlanıyor. Lenf sisteminin yapısal bozukluğundan da kaynaklanıyor. Dokular arası geçiş düzenli yapılamadığında bu sıvılar birikerek bacaklarda ve kollarda şişmeye neden oluyor. Tedavi düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğinde hastalık yok edilebiliyor ancak tedavi bırakıldığında zedelenmeler ve yaralanmalar ortaya çıkıyor.

Nevşehirli 2'si engelli 3 çocuk babası genç kardeşimizin tedavisi için, mutlaka bir sebep bir neden bir çare bir umut bir çözüm bir hayırsever bir gönül adamı bir gönül adamı bir Nevşehir sevdalısı vardır aramızda... Nevşehirli Kadir gencimizin bu çığlığına tedavisi için iyilşemesine vesile olacak birileri var içimizde... Evet sen SENNNN ! Neden olmasın. Bu hüznü mu dramı Rabbimin sana verdiği o sonsuz nimetlere ortak edebileceğin işte biri var. Kadir kardeşim büyük ŞANS... Ve bu şansı bu duayı bu sevabı sakın kaçırma... Herşeyden önce bir Müslüman olmanın , Nevşehirli olmanın gururunu haydi yaşat bize Kadir'e ve herkese... Nevşehir sokak ve caddelerinde bu onuru yaşayarak yürüyebilelim. Gelin bu hüznü beraber el ele vererek mutluluğa dönüştürelim. Bir Vesile olabilelim nolurrrr... İnşallah bu sınavı da Nevşehirli hemşehrilerimiz verecek ve Genc kardeşimiz Kadir'in, 3 çocuğu ve ona omuz veren eşinin yüzü gülecek VARMISIN
 NEVŞEHİRİM...

Özellikle Nevşehir ve İstanbul'daki Hemşehrilerimizden Avrupalı gurururmuz Ali Can'a kadar herkese iş düşüyor...

Yardım ve destekleriniz için;
Kadir Taşdemir: 
İletişim: 0 531 304 42 17




"Haydi Gadalarını aldıklarım Bu mutluluk resimlerde kalmasın...."