Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği adı altında başlatılan törenlerin kırk üçüncüsünde, Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Nevşehirli Kahramanımız İbrahim Oğlu Şehit P. Er Kasım için yapıldı.

Aziz şehitlerimizi yâd etmek için Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan ''Türkiye Şehitlerini Anıyor'' etkinliği kapsamında, Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Nevşehirli Piyade Er İbrahim Oğlu Kasım'ın aziz ruhu için tören düzenlenmiştir.

Peygamber ocağında daha Yeni doğan bebeğini göremeden şehit olan Nevşehirli 
 İbrahim Oğlu Şehit P. Er Kasım anıldı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği adı altında başlatılan törenlerin kırk üçüncüsü İbrahim Oğlu Şehit P. Er Kasım için yapıldı.

Harbiye Askerî Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında yapılan tören, sancağın yerini alması ve Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende İbrahim Oğlu Şehit P. Er Kasım’ınyakınlarına onur belgesi ve rozet takdim edildi.

İbrahim Oğlu Şehit P. Er Kasım kimdir?

İbrahim oğlu Kasım, Nevşehir ili Gülşehir ilçesi Eskiyaylacık köyünde 1895 yılında İbrahim Bey ve Elmas Hanım’ın çocuğu olarak dünyaya gelir, çocukluğu savaş yıllarında yokluk ve yoksulluk içerisinde çobanlık yaparak geçer, kendisi Pehlivanlığa çok meraklı, özellikle yağlı güreşi çok sever ve askere gitmeden önce Urkuş Hanım ile evlenir.

- Kıble Ne Tarafta ?

İbrahim oğlu Kasım, askerlik çağına geldiğinde Birinci Dünya Savaşı tüm hızıyla devam etmektedir, kendisini de Irak Cephesinde görevlendirilir. Cephede düşmanla savaşırken Mehmet adında bir oğlu olduğunu öğrenir.

İbrahim oğlu Şehit P. Er Kasım, 1.Dünya Savaşında 13 Şubat 1917 tarihinde Felahiye Muharebeleri sırasında şehadet mertebesine ulaşır. Evladını dünya gözüyle göremeyen Nevşehirli şehidimizin hayatını kaybetmeden ilk sözleri Kıble Ne Tarafta ? Ve asker arkadaşları hemen onu Kıbleye doğru çeviriyorlar. Ve Kelimei Şehadet getiriyor.

Şimdi o kahraman Nevşehirli  
İbrahim oğlu Şehit P. Er Kasım'ın torunları askerlikte onun yerine vatanını bekliyor...

Ruhu şad olsun.

Nevşehirli İbrahim Oğlu Şehit P. Er Kasım Tanıyor musunuz ? - Kıble Ne Tarafta ? Tıkla / İzle

Gelin birlikte bu kahramanımızı yakından tanıyalım...