Kanal 7'de yayınlanan gezi programının sevilen sunucusu Nevşehirli Kürşat, yıllardır Türk Halk Müziği'nin önde gelen isimlerinden. Kanal 7 ekranlarında yayınlanan 'Gece - Gündüz' adlı gezi programıyla milyonların sevgilisi haline geldi. Kürşat, 16 Nisan'da yapılan referandum için bestelediği 'Evet' isimli şarkıyı ilk kez Haber7.com ile paylaştı. Çok iddialı olan bu şarkı tıpkı dombra gibi meydanları coşturacak cinsten. İlk dinlediğinizde bile hemen müziğin ve sözlerin ritmine kendinizi kaptırıyorsunuz.  İşte meydanları coşturacak 'Evet' şarkısının hikayesi...
Evet’in hikayesi nasıl ortaya çıktı?
Ben geç kaldım ama iki gün önce benden şarkı istendi. .ben de hemen kabul ettim. Hayatımda hiç yaşamadığım bir şey oldu.
15 dakikada 4 kıtalık bir şarkıyla çıktım. Allah’a şükür ki bana nasip etti.
Ne yaptık? Bugün olsun dedik. Stüdyoyu aradık. 30 saat uyumadık ve bugün elimize geçti.
Diğer arkadaşların emeğine saygı duyuyorum ama samimi olarak şunu söyleyebilirim ki, şu anda yapılan şarkılar salon şarkısı ama benim bestelediğim şarkı meydan şarkısı.

Coşkuyla söylenen tüm marş ve şarkıların ritmi var bu şarkıda? Daha önce hiçbir işe böyle konsantre olabilmiş miydiniz?
Çok duygulandım. İlk aklıma gelen 15 Temmuz’du. O gece sokağa çıkıp, tankların üstüne ilk çıkanlardan olduk Allah’a şükür. 

Özellikle bu kıtayı yazarken gözyaşlarımı tutamadım.  Bu şarkıyı yazarken hiçbir menfaat beklemedim ve istemiyorum da. Sadece güçlü Türkiye yolunda ne yapabilirim diye? Bu şarkıyı yazdım.
Fatih olup Yavuz olup
Tarihleri yazan sensin
Hainlere kalleşlere
Oyunları bozan sensin
İstikrara istikbale şanlı mührü
Vuran sensin


KAYNAKHABER7
Serkan Üstüner / Haber7.com

KÜRŞAT KİMDİR?
​10.08.1974 Ankara doğumlu olan Kürşat, İlkokulu Özel Olgun, Ortaokulu Ardahan Merkez, liseyi de Nevşehir Hacı Bektaş Lisesi'nde okudu. 1995 yılında girdiği İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda Türk Halk Oyunları ve Şan Bölümünde öğrenim gördü. Babası Ankara Radyosu sanatçılarından Tayfun Cuma Biçici, annesi emekli memur Fatoş Biçici. Saz, bağlama, ve davul çalan Kürşat; konservatuara başladıktan sonra İbrahim Erkal, Mine Koşan, Müslüm Gürses, Orhan Hakalmaz ve Zara gibi pek çok ünlü sanatçıya vokal yaptı. O günlerde Regata ve Beyoğlu'nda çeşitli bar ve gece kulüplerinde sahne aldı. Annesi Kırşehir'li, babası Nevşehir'li olan Kürşat'ın çocukluğundan bu yana Bozlak türkülerini seslendirmesi ona çevresindekiler tarafından "Bozlak Kürşat" denmesine neden oldu. 2002 yılında Doğan Music Company etiketiyle piyasaya çıkan "Leyla" isimli albümü ile müzik sektörüne yeni bir soluk getirdi. Albümün ardından başarılı bir çıkış yakalayan Kürşat, Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde, birçok sanatçı ve tiyatro oyuncusu ile birlikte "O Şimdi Asker" adlı sinema filminde oyunculuğa da adım atmış oldu. Şu günlerde sinamalarda gösterime yeni giren Ezel Akay'ın sinema filmi "Neredesin Firuze"de rol alan Kürşat aynı zamanda önümüzdeki aylarda çıkacak olan yeni albümünün hazırlığı ve heyecanı içerisinde. Kısa zamanda, Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden biri olmayı başarıp, müzik sektöründe önemli bir boşluğu dolduracak nitelikli sanatçılar arasına girdi.
Ünlü Sanatçı Kürşat,  Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com dan tüm Nevşehirli hemşehrilerine selma ve sevgilerini gönderdi.