Nevşehir’de bir grup öğrenci evlerinden getirmiş oldukları kitapları arkadaşlarına satarak Bayır Bucak Türkmenlerine yardım ediyor. 
Nevşehir Lisesi öğrencileri Türkiye’ye örnek olacak bir kampanyaya imza attı. Nevşehir Lisesi 11. sınıf öğrencileri evlerinden getirmiş oldukları kitapları satarak Bayır Bucak Türkmenlerine yardım etmeyi hedefliyor. Nevşehir Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri tarafından okul içerisinde başlatılan bu uygulama öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Nevşehir Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden Bengisu Apaydın, "Sosyal Yardımlaşma Kulübü olarak Bayır Bucak Türkmenleri için bir yardım kampanyası düzenledik. Bu kampanyada kullanmadığımız kitapları veya yiyecek yardımı olarak bir şekilde arkadaşlarımıza satarak elde etmiş olduğumuz geliri de Bayır Bucak Türkmenlerine göndermeyi amaçlıyoruz. Umarım faydalı olmuş oluruz’’ diye konuştu. Nevşehir Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden Zeynep Çavuş da, "Bayır Bucak Türkmenlerine yardım amaçlı evimizde okuduğumuz veya okumadığımız kitapları buraya getirerek satmaya başladık. Burada sadece Sosyal Yardımlaşma Kulübü olarak değil tüm okulumuzun büyük bir katkısı olduğu gibi daha büyük katkıları da bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Pınar isimli 11. sınıf öğrencisi ise, "Evimizde bulunan çok sevdiğimiz kitapları hem arkadaşlarımızın da faydalanabilmesi hem de Bayır Bucak Türkmenlerinin de faydalanabilmesi için burada satışa sunduk. Arkadaşlarımız da büyük bir ilgi gösterdi" dedi.
Nevşehir Lisesi Okul Müdürü Muhammed Orçin ise öğrencilerinin bu şekilde düzenledikleri kampanyadan son derece mutluluk duyduklarını belirtti. Orçin, "Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencilerimiz bize başvuru yaptı. Elimizdeki eski kitapları getirerek satıp Bayır Bucak Türkmenlerine yardım etmek istiyoruz dediler. Bizde bunu kabul ettik ve destekliyoruz. Tüm öğrencilerimize de duyurduk Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada en güzel olan çocukların bu şekilde yardımlaşma duygusu olması ve bunu geliştirmiş olması bizim çok daha önem verdiğimiz bir durumdur. Elbette az veya çok bir yardım olacak ama çocukların duyarlılığı bizim için daha etkili ve daha önemli" diye konuştu.