FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'de yaptığımız ‘Anayasa ve yönetim sistemi ‘ araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı...Cumhurbaşkanlığı sistemini esas alan 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda onaylanmasının ardından şimdi gözler yapılacak olan Referandumda Vatandaşların vereceği cevaba çevrildi.

Nevşehir'in en çok takip edilen İnternet haber gazetesi www.fibhaber.com olarak Nevşehirli Vatandaşlarımıza ,Cumhurbaşkanlığı Sistemi sizce Türkiye için doğru mu? Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumunda oyunuz ne olur? diye sorduk.

Vatandaş Cumhurbaşkanlığı sistemini Bilmiyor!

FİB Haber.Com İnternet Gazetesi, Türkiye’nin yarınları için büyük önem arz eden Cumhurbaşkanlığı Sistemine ilişkin Nevşehirli vatandaşın nabzını tuttu. İktidar ve muhalefet partilerinin görüşleri belli olmasına belli ama bakalım “Vatandaş yeni sistemi ne kadar biliyor, yeni sitemden neler bekliyor?" İşte Nevşehirli vatandaşlarımızın genel düşünceleri...

Özeti şu: Nevşehir'de Yüzde 80 vatandaşımız anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin ne olduğunu, bilmiyor!

FİB Haber Merkezi olarak yaptığımız araştırmada, Nevşehirli vatandaş açıkçası neye EVET neye HAYIR diyeceğini tam manasıyla bilmiyor. Verilen cevaplara göre Nevşehir'de vatandaş Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni tam olarak bilmiyor. Bilmediği için de referandumda oy kullanırken kararsız. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ilk önce artı ve eksi yönleriyle halka anlatılmalı. Zira Nihai kararı verecek olan Milletimiz bu konuda yeterli bilgiye sahip değil. Ve anlaşılan şu ki Nevşehirli siyasiler dersine çok iyi çalışmalı ve bu süreçte vatandaşa Sistemin getirisi ve götürüsü nedir? sorusunu iyi anlatmalı.

Nevşehir insanının sıcaklığı, samimiyeti her durumda olduğu gibi bu konuda da kendini gösterdi. Sohbetleriyle ve ikramlarıyla içimizi ısıtan Nevşehirliler, tartışılan yeni sistemle ilgili görüşlerini açık yüreklilikle paylaştı. Gazi Meclis’te onaylanan yeni sistem hakkında Nevşehirli vatandaşlarımızın genel düşüncesi sistemin yeterince açıklanmadığı yönünde.

Yani vatandaş Cumhurbaşkanlığı sistemininin ne olduğunu henüz bilmiyor. Anayasa değişikliğinin daha mı faydalı yoksa daha mı zararlı olduğu hakkında yeterince bilgi paylaşılmadığını belirten vatandaşlarımızdan EVET cevabı ağır basarken, yapılacak olan referandum hakkında bir çok vatandaşımız ise şimdilik çekimser kalmayı tercih ettiklerini ifade etti.

Yeni sisteme ilişkin düşüncelerini bizimle paylaşanlar arasında; ülkenin daha öncelikli sorunları olduğunu belirten de var; sorunların yeni sistemin gelişiyle beraber çözüleceğine inanan da. Cumhurbaşkanlığı sistemini alkışlayanlar da var; sisteme mesafeli duranlar da. Sonuç ne olur bilinmez; ancak Nevşehir halkının öncelikli isteklerinin başında huzur, barış ortamı ve ekonominin iyileşmesi geliyor.  Ülkede ve bölgede yaşanan terör olaylarının son bulmasını yürekten istediklerini belirten Nevşehirliler, kent ekonomisinin yeniden parlak günlerine dönmesini dört gözle beklediklerini de sözlerine ekledi. Şehrin yöneticilerinin bu konuda attıkları adımları da yakından takip ettiklerini belirten Nevşehirliler, devletin sıcak elini hissetmek istediklerini gazetemiz aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı.

FİB Haber.Com İnternet Gazetesi olarak ülkemiz ve milletimiz için büyük önem arz eden Cumhurbaşkanlığı sistemi ile beraber Nevşehir’in sorunlarını dile getirmeye, sokağın nabzını tutmaya ve vatandaşın sesine kulak vermeye devam edeceğiz. Nevşehir Halkımızın Sesi olmayı sonuna kadar devam edeceğiz.

Not: Nevşehirli vatandaşlarımızla yapılan röportaj birazdan sizlerle oalcak...