İHH ve Nevşehir Belediyesi'nin koordinasyonuyla 'Dünya Yetimler Günü' nedeniyle Nevşehir'de yaşayan yetimler için 'Kardeşlik İftarı' düzenlendi...

 "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Nevşehirli yetim çocuklarımız "APAK Nevşehir Konağı" Bahçesinde unutulmaz bir gün yaşadılar.

İftar öncesi APAK Nevşehir Konağı bahçesinde düzenlenen Nevşehir, ilçe belde ve köylerden gelen yaklaşık 100'ü aşkın çocuklara satranç takımları, balon ve çok sayıda oyuncaklar dağıtıldı. Daha sonra palyaço ve aşukla maşuk gösterilerini seyreden çocuklar gönüllerince eğlendi. 

 Dünya Yetimler Günü Nevşehir'de Kutlandı

Yetim çocuklara yönelik onları eğlendirecek, yüzlerini güldürecek bir program hazırlandı.

Yaklaşık 100 yetim çocuğun katıldığı etkinlikte tüm çocuklara bayramlık kıyafetler ve alışveriş çekleriyle oyuncaklar hediye edildi.


FİB Ajans Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'nın  başarılı sunumlarında gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadılar.

Çocuklar Fikret Abilerinin düzenlediği yarışmalarda kıyasıya yarıştılar, kazananlara hediyeler verildi. 

Canlı Karagöz Hacıvat gösterileri, Palyaçolar, Aşukla Maşuk gösterileri, Yeni Çeri Askerleri ve Osmanlı Şerbetçileriyle renklenen proğram sonrası, İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel, Dünya Yetimler Günü ve yetimlerin dünyadaki durumu ile ilgili www.fibhaber.com a açıklamada bulundu.

Konuşmaların ardından Nevşehir İHH tarafından belirlenen Nevşehirli yaklaşık 100 Yetim çocuğumuza iftar sonrası programa katılanlar tarafından Hediye çekleri dağıtıldı.

Yetim bir yavrularımıza Hediye Çeki takdim eden, Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesinde Yılın İş Kadını seçilen Ata Gündüz İnşaat A.Ş Genel Müdürü Gülperi Gündüz Yassı, FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında, Kızımla beraber geldiğimiz İftar programında ; “Yetim ve öksüz çocuklarımızın mutluluğuna tanık olmayı, onlarla bu güzelliği yaşamayı bana nasip eden Allah’a şükürler olsun. Onlarla birlikte iftar yaptık, maddi ve manevi Desteklerimiz her zaman devam edecek ve daima onların yanında olacağız” diye konuştu.

Ardından Kapadokya Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Fatih Yakut'ta yaptığı açıklamasında, bugün burada içerisinde bulunduğumuz on bir ayın sultanı Ramazan ayıyla, yılın en güzel ayında ve Ramazan'ın da en güzel günlerinden birini Yetim kardeşlerimizle birlikte yapmış olduğumuz iftar programında yaşadık. Artık bu güzel tabloda sözün bittiği yerdeyiz. Böylesine güzel bir atmosferde Bu mutluluk anlatılmaz ancak yaşanır dedi.

Yetim bir yavrumuza hediye çeki takdim eden Yakut, İnşallah Nevşehir kendi yetimlerine sahip çıkacak sonrada hiç bir din,dil, ideolaoji ayrım gözetmeksizin Dünyadaki tüm yetim ve öksüz çocuklara el uzatmaya devam edecektir dedi. 


Proğram sonunda ayrıca
APAK Nevşehir Konağı bahçesindeki parkta eğlenen tüm Yetim çocuklarımızaa APAK Gıda Ürünü Patates Cipsleri dağıtıldı.

Yetim çocuklarımız için düzenlenen Bu anlamlı etkinliğin gerçekleşemesinde katkı ve destekleri için Ata Gündüz İnşaat A.Ş Genel Müdürü Gülperi Gündüz Yassı ve Kapadokya Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Fatih Yakut'a ev sahipliği içinde APAK Gıda Genel Müdürü Sayın Tülay Aslan'a özel olarak teşekkür ediyoruz... 


"Nevşehir'de, "Kardeşlik iftarı" verildi"
       
     Cennet Kapılarının Anahtarı: Yetimler

Nevşehir İHH Başkanı Baki Öncel, “Dünya Yetimler Günü olması nedeniyle İHH ve Nevşehir Belediyesi ile ortaklaşa olarak şehrimizdeki yetimler için bir program düzenledik. 

Gündüz tüm çocuklarımızı animatörlerle istedikleri gibi eğlenmelerini sağladık. Akşam ise yine bu yavrularımız için iftar yemeği düzenledik. Kısacası Nevşehir’deki tüm yetim çocuklarımıza özel bir gün hazırlayarak Dünya Yetimler Günü'nü kutlamış olduk. Bu çocuklarımıza sadece bugün değil her zaman sahip çıkmalı ve onların yanında sürekli olmaya devam etmeliyiz” dedi. 

Öncel , İHH olarak yaptığımız alan çalışmalarına göre Nevşehir merkeze,ilçe belde ve köylerinde 6-12 yaş grubunda 200 ün üzerinde yetimimiz var.

ihh nın Yetimlerden sorumlu kardeşimiz Sedef Yağmur Öğütken ve bayan ekibinin yoğun çalışmalarıyla genç İHH bayan ve erkek grubu kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz.

Öncel, Bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Yetimler Günü etkinliklerinin bundan sonra da Ramazanın 15. günü her yıl kutlanacağı bildirdi. Ve emeği geçenlere ve tüm katılım gösterenle teşekkür etti.