Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızan bir grup vatan haini tarafından 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe kalkışmasına karşı Nevşehirlilerin ,    meydanlardaki demokrasi nöbeti  devam ediyor.
Türk Telekom Meydanını ellerindeki Türk Bayraklarıyla dolduran binlerce vatandaş, darbe kalkışmasını yapanlara lanet yağdırdı.
Bugünkü demokrasi nöbeti için düzenlenen etkinlikte Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı, çeşitli kahramanlık marşları seslendirdi. 
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in demokrasi nöbetine katılan vatandaşları selamlamasının ardından söz alan  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, darbe kalkışmasında şehit olan vatandaşlarımızın  toprağa verilmeye başlandığını belirterek, onların ülkemizdeki bu köklü medeniyetin kahpe soyluların eline geçmeme için kendilerini tankların önüne siper   şehadet mertebesine ulaştığını  hatırlattı. Ünver : “   Bugün şehitlerimizi toprağa verdik. Sayın Cumhurbaşkanının gözyaşlarına şahit olduk, bu insanlar bu topraklarda binlerce yıldan beri  devam eden medeniyetin , kahpe soyluların eline  geçmemesi için tankların önüne,  topların önüne kendilerini siper ederek şehit oldular. Allah şehadetlerini mübarek eylesin. Bizler onların şehadetlerine  Rabbimiz şahit olsun ki şahidiz, Şehadetleri Allah katında mübarek olsun. Toprağa düşen kardeşlerimiz,  bu ülke için ,  bu ülkenin bayrağı için, ezanı için,  bu ülkenin selameti  için, çocuklarımız  için şehit olan insanlardı.” diye konuştu.
MÜCADELEMİZ KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEK
Ünver, darbe kalkışmasını yapan kahpelerin bu milleti yok sayarak hareket ettiklerini dile getirerek : “ Bu kahpeler bu medeniyeti,  bu aziz   milleti yok saydılar, inanamadılar böyle bir şey yaşayacaklarına. Göğüslerinizdeki imanı çözemediler, kendi sahte imanları gibi zannettiler.    Bizler ve sizler,  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  meydanlara çıkın dediği için, sayın  Erdoğan’ın arkasında dimdik durmak için buradasınız. Bu öyle bir iman, bu öyle bir inanç ki, değil üst üste 3 gün l, meydanlardan l yıl çekilmeyin desin ,  çekilmeyeceğiz  Allah’ın izniyle. Darbe kalkışması yapanlar, sizlerin kaygılarıyla kaygılanmamışlardı, bu ülkenin insanları hangi durumdaydı umurlarında bile değildi. Ama bugün bu ülkenin insanları Sakarya örneğinde olduğu  gibi ayağa kalktığı gibi ayağa kalkmıştı . Ama onlar bunu bile fark edemediler. Bu mücadelemiz kıyamete kadar devam edecek Allah’ın izniyle.  Çocuklarımıza demokrat, müreffeh , hür, imanı ile yaşayan bir ülkeyi  kıyamete kadar baki olacak bir ülkeyi miras bırakma mücadelesi veriyoruz Allah’ın izniyle. Tüm kardeşlerimizi aynı duyarlılıkla selamlıyorum. Rabbim bu ülkenin hain düşmanlarına fırsat vermesin. “ dedi.
Bu arada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, meydandaki  vatandaşlara Telekom Meydanı ‘nın isminin Diriliş Meydanı olmasını yönündeki önerisi vatandaşların alkışlarıyla onaylandı. 
 TÜM DÜNYA HESAPLARINI 15 TEMMUZ’DAN SONRAKİ YENİ TÜRKİYE’YE GÖRE YAPACAK
Daha sonra konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk , tüm dünyanın artık hesaplarını 15 Temmuz’dan sonra şekillenen yeni Türkiye’ye göre yapacağını belirterek “ 15 Temmuz’daki darbe kalkışmasının ardından vatanımızı milletimizi ve geleceğimizi koruma nöbetini tutmaya devam ediyoruz.  İki gün önce eğer  siz olmasa idiniz, onlar   her türlü planlarını devreye sokup gerekeni yapacaklardı, ama Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye artık  dünyada liderlik yapar hale geliyor. Bundan sonra herkes hesabını   15 Temmuz ‘dan sonra oluşan yeni Türkiye’ye göre yapacak. Bu hususta sizin kararlılığınızı ve iradenizi görüyoruz. “dedi.
SİZLER ARKAMIZDA DURDUKÇA ŞER ODAKLARINA KENDİMİZİ SİPER ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Demokrasi nöbetinde daha sonra konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, darbeye karşı aziz Türk Milleti’nin şer odaklarına karşı  gereken her türlü girişimi yaparak ,vatan hainlerine gereken cevabı verdiklerini ifade etti. Gizligider, “ Sevgili Nevşehirliler, siz burada durdukça ,  bizler şer odaklarına karşı kendimizi siper edeceğiz kendimizi . “ dedi. Gizligider meydanı dolduran binlerce Nevşehirlinin bu dik duruşundan dolayı teşekkür etti.
DİK DURUŞUNUZ,TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK
AK Parti Nevşehir   Milletvekili Mustafa Açıkgöz  ‘ de  darbe kalkışmasıyla birlikte yaşanan olayların vahametinin  yeni yeni anlaşılmaya başlandığını söyledi. Açıkgöz “Aziz kardeşlerimiz  sizler  arkamızda durmasanız çok zor günler bizleri bekliyordu. Gençlerimize çocuklarımıza geleceğimize sahip çıktınız. Tüm ülke yöneticileriyle sizlerle gurur duyuyoruz. Yaptınız tarihe altın harflerle yazılacak. Tüm dünya Türkiye’yi konuşuyor. Vatanına sahip çıkan başka bir ülke yok. Tankları durdurmak için o demir parçasını yumruğu ile durdurmaya çalışıyor, tankı durdurmak için kendini feda ediyor. “ dedi.
Oldukça coşkulu bir kalabalığın bulunduğu Demokrasi nöbeti,  Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün   dua  yapması ile devam etti.