Ankara’da yaşayan Nevşehirlileri bir araya getirerek, ilin kültür ve geleneklerini yaşatmayı hedefleyen Nevşehir Dernekler Federasyonu (NEVDEF), muharrem ayı kapsamında Aşure günü etkinliği düzenledi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinliğe Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, bürokratlar, çok sayıda dernek başkanı ve üyesi de katıldı. Türk bayrağının asılı olduğu dernek binasında 5 bin vatandaşa ulaşan Aşure Günü, açılış konuşmalarıyla devam etti. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mehmet Eren, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve yardımcılarına teşekkürlerini sunarak, “bugün 2’incisini düzenlemiş olduğumuz bir Aşure Günü’nde daha bir araya geldik. Birlik ve beraberliğimiz hiç bozulmasın. Etkinliğimize katkıda bulunan Başkan Yaşar’a, Neslihanoğlu’na ve Kartal’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“SİZ HEMŞERİLERİMLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”

Kendisi de Nevşehirli olan Neslihanoğlu ise, hemşehrilerini selamlayarak, “Böyle güzel bir günde siz hemşehrilerimle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Her dinin, milletin kutsal ve farklı kabul ettiği zaman dilimleri vardır, kendine özgü belirli gün ya da ayları vardır. Bugün de öyle bir gündeyiz. Bildiğiniz üzere muharrem ayı, dini, sosyal ve tarihi açıdan önemli olaylara sahne olmuştur. Bu durum muharrem ayını ve muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü’nü İslam kültürü açısından daha da ön plana çıkarmaktadır. Bugün bu yüzden bir aradayız. Hepinize afiyet olsun ve Aşure Gününüz mübarek olsun” diye konuştu.