TOBB'un da aralarında olduğu 261 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet ' yürüyüşünde barış mesajları verildi. Türk Bayraklarıyla yürüyüşe katılan on binlerce kişi Sıhhıye Meydanı'ndan Ulus'taki Birinci Meclis Binası'na kadar yürüdü.

Nevşehir Ticaret Borsası Heyetine yürüyüş öncesi katılan sürpriz bir isim de, Nevşehir heyetine eşlik ederek Borsa Başkanı İbrahim Salaş ile bir süre sohbet etti. Evet Ankara'nın göbeğinde bu tarihi güne şahitlik etmek ve 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' yürüyüşüne katılmak üzere elinde Türk Bayrağı ile heyete eşlik eden kişi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç'ın erkek kardeşi M.Evren Hançerlioğlu'ndan başkası değildi. Önce Ben de Avanosluyum. Ankara da yaşıyorum ve burada Bilgi teknolojileri ve iletişim sektörüyle iştigal ediyorum.  Nevşehir lafını duyunca birden kulak misafiri oldum diyerek kendisini tanıttı.Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen sohbetle bir bağlamda o kısa sürede memleket özlemide gidermiş oldular. 

Nevşehir'in Önemli Yüzleri Ankara'da Bu Tarihi Günü Yaşadılar..!

NTB Başkanı İbrahim Salaş , Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Havalı,NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, Hakan Kavas, Ahmet Daldiken, Ömer Güçlü , Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın,Nevşehir Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Oruç Irmak, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Avanos Esnaf Odası Başkanı Kemal Çelik, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık ,Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, Mali Müşavir Şerafettin Aslan , Şevki Gedik , FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Nevşehir'den 4 otobüs kalabalık bir grup yer aldı.

HİSARCIKLIOĞLU'YLA YAN YANA
NTSO Başkanı ve Aynı zamanda Gümrük AŞ. Başkanı M.Arif Parmaksız yürüyüşte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile sohbet etmesi dikkatlerden kaçmadı.

 

BİRLİK MESAJI
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yürüyüşün sonunda yaptığı ortak açıklamada teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

"Bu vatan, bu ülke, bu bayrak hepimizin. Hep birlikte Türkiye'yiz" diyen Hisarcıklıoğlu, "Gün, demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte bugün sağduyumuzu ortaya koyduk. Hep birlikte bugün vicdanımızın sesine kulak verdik. Bu ülkenin vatandaşı olmanın bilinciyle bir araya geldik. Bundan sonra da bu kararlı birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Kalbini öfkeyle dolduranların değil, yüreği kardeşlik ve barışla çarpan insanların sesi olacağız. Teröre tepki göstermek adına vatandaşlarımızı rencide edecek, kardeşliğimize zarar verecek her tür eylem ve söylemlerden kaçınmalıyız"ifadelerini kullandı.