İstanbul Ticaret Odası'ndaki iftar, basına kapalı gerçekleşti. İftar yemeğine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Nevşehirliler Dernek Başkanı Aşiret Dalcı ve Nevşehirli İş Adamı Musa Ertaş’da katıldı. Yalçıntaş, Cumhurbaşkanı Gül'e "Türkiye'yi Yükselten Yıllar - Hatıralar" kitabını hediye etti.

Nevşehirliler Dernek Başkanı Dalcı ve İş Adamı Ertaş Nevzat Yalçıntaş’ın İftarına Katıldı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın verdiği iftar yemeğine katıldı.

 

İstanbul Nevşehirliler Dernek Başkanımız Aşiret Dalcı,ERTAŞ ve Blok Bims Aş Yönetim Kurulu Başkanı  Musa Ertaş Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde verdiği iftar yemeğine katıldı.

 

Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen iftarda, TOBB ve İTO gibi kurumların iş dünyasının asıl sahipleri olduğunu söyledi. Gül, “Türkiye’nin bugünkü ekonomik başarısının altında çok dinamik, ufku gerçekten çok geniş iş dünyası var” dedi.

 

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi.

 

 

İftar yemeğinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aşiret Dalcı, Nevşehirli İş adamlarımızdan Musa Ertaş ile iş, medya, üniversite ve kültür dünyamızın önde gelen isimleri yer aldı.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye Odalar Birliği, İstanbul Ticaret Odası iş dünyasının sahibidir aslında. İstanbul’un kalbi de burasıdır, Eminönü’dür. İstanbul’un böylesine tarihi bir merkezinde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Gül, “Cumhurbaşkanı olarak gördüğüm en başarılı alan iş dünyasıdır. Türkiye’nin bugünkü ekonomik başarısının altında da çok dinamik, ufku gerçekten çok geniş bu iş dünyası var” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Gül, “Hepimizin gayreti, mücadelesi ülkesini, milletini seven insanlar olarak bu ülkenin iyi olması, Türk milletinin mutlu olması içindir. Bugün Türkiye’yi çevresiyle mukayese ettiğimizde gerçekten çok şükretmemiz gerekir. Gerek ekonomik gerek siyasi istikrar gerekse memleketin genel durumunun kıymetini bilmeliyiz. Sorunlarımızın da özgüven içinde üstesinden gelebileceğimize inanıyorum” dedi.

 

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nı İTO’da ağırlamaktan büyük bir onur ve şeref duyduğunu söyledi.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE YOL GÖSTERDİ”

 

Dr. Yalçıntaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız bize birçok alanda olduğu gibi sosyal sorumluluk alanında da yol gösterdi. Ve sosyal sorumluluk alanında şehitler adına bizler İstanbul Ticaret Odası olarak Anadolu’da okullar yapmaya başladık. 6 okulu bitirdik, 7 okulun yapımı devam ediyor. 14 tanesini de inşallah TOBB olarak bizler tamamlayacağız” diye konuştu.

 

Konuşmasında dostluk vurgusu yapan Dr. Murat Yalçıntaş, Mevlana’nın, “Sen dost olursan, sayısız dost edinirsin” sözünü hatırlatarak, “Burada dostlar var. İnsan dostlarıyla hayat buluyor, var oluyor, yaşıyor” diye konuştu.

 

 

 

TÜRKİYE’Yİ YÜKSELTEN YILLAR”

 

Yemekte Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın hatıralarından oluşan ve “Türkiye’yi Yükselten Yıllar” adlı otobiyografik kitabın da tanıtımı yapıldı.