NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi bünyesinde bulunan Nevşehir Sürekli Eğitim Merkezi 450 Saat, 22 Hafta süreli aile danışmanlığı eğitimi kursu düzenleyecek.

Hacıbektaş Veli Üniversitesi Yerleşkesi Eğitim Fakültesinde 20 Aralık 2014 tarihinde başlatılması planlanan eğitim Programının Hafta içi  18:00 – 22:00 arası  Hafta sonu  09:00 – 18:00 arası düzenlenmesi planlanıyor.

Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler, Sosyologlar ve Çocuk gelişimi mezunlarının katılabilecekleri aile danışmanlığı sertifika eğitimine ayrıca Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunları,Lisans mezunu hemşireler, Sosyal hizmet mezunları, Okul öncesi öğretmenliği ve Aile ve Tüketici Bilimleri mezunları da müracaatta bulunabilecekler. Eğitim programına katılmak isteyenlerin NEVSEM’in web adresinde bulunan Kurs Başvuru Formunu internet ortamında doldurularak ([email protected].) adresine e-posta olarak gönderilmesi gerekmekte. Kesin Kayıt Hakkı Kazanılmadan Kesinlikle Bankaya Kurs  Ücret Yatırılmaması uyarısında bulunuldu. Eğitim programına ön kayıtlar 10 Aralık 2014 tarihine kadar yapılabilecek. Kesin kayıtlar ise 12 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.

Başvurular yeterli sayıya ulaştığında ([email protected].) web adresine gönderilen başvuru formlarında yazılı iletişim numaralarından başvuru yapanlar aranarak kesin kayıt için bilgilendirilecekler. Kesin kayıt için gerekli belgeler, kursiyer tarafından doldurulup imzalanmış kurs başvuru formu, kimlik fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf.

Sosyal hizmetler, Sosyoloji, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Tıp, Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi alanlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu veya Üniversitelerinden biri tarafından uygun görülen en az üç yüz  saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde yüz elli saati uygulamalı toplam 450 saatlik aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamladıktan sonra sertifika alanlar aile danışmanlığı ünvanı alabilirler.