Emniyet Genel Müdürlüğünce, faili meçhul olayların aydınlatılması için 81 il emniyet müdürlüğüne, uzmanlaşmış kadrolarla özel ekipler kurulması talimatı verildi.
Nezen Cinayeti İçin Özel Ekip Kuruldu
Bu gelişmenin ardından Nevşehir'de tüm gözler Avanos'taki bağ evinde kaybolan üç yıldır kendilerinden hiçbir haber alınamayan Tunç Boztepe ve Selda Grossle ile yine yaklaşık üç yıl önce Nar kasabasından kaybolup 3 ay sonra cesedi bulunan 13 Yaşındaki Neyzen Germiyen olayının aydınlatılmasına çevrildi.


Gelin isterseniz iki kayıp ve bir faali meçhul cinayet olayı bir hatırlayalım...

Tunç Boztepe ve Selda Grosle'den 3 Yıldır Haber Yok ...!
Nevşehir'in Avanos ilçesi Derinöz mevkiinde bulunan bağevlerinde 2 Ağustos 2102 tarihinde akşam ailece yaptıkları pikniğin ardından arabalarıyla birlikte kaybolan ve o günden bugüne aradan geçen 3 yıllık sürede bir haber alınamayan Tunç Boztepe ve Selda Grosle'nin aranmasına ''Müge Anlı ile Tatlı Sert'' programında devam edilmiş fakat hiç bir sonuç alınamamıştı.

Neyzen Önce Kayıptı sonra cesedi bulundu...!
Nezen Germiyen 1 Aralık 2012'de kayboldu! 15 Mayıs 2014'te Nevşehir Betlik Mahallesi, Keçi Kalesi Mevkii’nde ölü olarak bulundu! Nezen'i kim neden öldürdü? Katil yada katillerinden henüz hiçbir haber yok...

"Nezen, Tunç ve Selda İçin Yeni Umut" 

Şimdi Emniyet Faili meçhuller için harekete geçti. Gerek Nezen Germiyen Cinayeti gerekse Tunç Boztepe ve Selda Grossle olaylarına ilişkin emniyet özel ekipler kurdular.

Emniyet faili meçhuller için özel ekipler kuruyor...

Polis Faili meçhuller için harekete geçiyor.

Talimat yazısında, toplumun can ve mal güvenliğinin sağlanmasının devletlerin en temel görevleri arasında yer aldığı belirtildi.

Güvenlik hizmetlerinin, kamu düzeninin korunması, devamının sağlanması ve toplumun emniyet içinde varlığını sürdürmesi için vazgeçilmez önem taşıdığı vurgulanan talimatta, polisin, kamu düzenini ve güvenliğini, vatandaşın canı, malı, temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını, yasaların uygulanmasını sağlamakla görevli olduğu kaydedildi.

Talimat yazısında, ülke genelinde meydana gelen faili meçhul cinayet, hırsızlık, kapkaç, dolandırıcılık, oto hırsızlığı, gasp, cinsel suçlar ile insan ticareti olaylarını gerçekleştiren faillerin bulunması için özel ekipler oluşturularak, profesyonel yaklaşımlar ve teknolojik imkanlarla olayların aydınlatılması yönünde çalışmalara ağırlık verilmesi istendi.

Aydınlanmayan dosyanın kalmaması hedefleniyor

Her ilde kurulacak yeni özel ekiplerle emniyet teşkilatına karşı güven duygusunu sarstığı belirtilen faili meçhul cinayetlerin ve toplum hafızasında yer etmiş büyük çaplı olayların aydınlatılması amaçlanıyor.

Yazıda, suçluları cezadan kurtaran en önemli yasal zırhın zaman aşımı olduğu vurgulanarak, uzmanlaşmış kadrolarla özel ekipler oluşturularak faili meçhul dosyaların açıklığa kavuşturulması için titiz çalışma yapılması talimatı verildi.

Özel ekiplerin çalışmalarıyla aydınlatılan faili meçhul olaylarla ilgili il müdürlükleri, Emniyet Genel Müdürlüğüne bilgi verecek.