Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Muammer Başer, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırışının 105 yıldönümünde tüm basın çalışanlarının basın bayramını kutladı.

Başer Yaptığı açıklamada, “Meşakkatli bir ve bir o kadarda kutsal bir meslek konumunda olan gazetecilik mesleğini yürüten meslektaşlarımız,  kamuoyunu doğru bilgilendirme adına haber alma ve verme özgürlüğünün en etkin bir şekilde yerine getirmeye çalışmaktadır. Bunu da yaparken birçok zorluklarla karşı karşıya kalan meslektaşlarımız tüm bu olumsuzluklarına rağmen gelişen olayları kamuoyuyla doğru ve tarafsız bir şekilde paylaşma gayreti içerisindeler. Her sene olduğu gibi bu senede basın mensubu arkadaşlarımız bu özel günü yine kamuoyunu gelişen olaylardan haberdar etmek amacıyla çalışmakla geçirmektedir.

Bugün mesleği başında olan tüm arkadaşlarımızın Basın Bayramını en içten dileklerimizle kutlarken, hayatını kaybeden tüm meslektaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz.

   Diğer taraftan içinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayınında tüm meslektaşlarımıza ve İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni eden Başer” özel ve mübarek olan günlerin tüm dünyada zulüm altında inleyen, bir parça ekmeğe muhtaç kalmış, sesini duyuramayan, kendi öz  yurdunda işkencelere maruz kalmış din kardeşlerimizinde kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah temenni ediyoruz” dedi