Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu ilk belirlemelere 2 asker ve 1 polisin şehit olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Ulukışla ilçesi Eminlik gişeleri yakınlarında jandarma ve polis ekiplerinin uygulaması sırasında durdurulmak istenen minibüsteki kişiler güvenlik güçlerine ateş etti.

Saldırıda 2 asker ve bir polis şehit oldu. Jandarma ile özel harekata bağlı polisler, gasp ettikleri bir kamyonla kaçan zanlıların peşine düştü. Eminlik köyüne kaçan saldırganlar sağlık ocağına girerek içeridekileri rehin aldı.

Yaklaşık bir saat süren operasyonda 3 saldırgandan 2'sinin sağ olarak yakalandığı, bir saldırganın da kaçtığı bildirildi.
Niğde nin Ulukışla ilçesinde uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açan saldırganlardan ikisi yaralı olarak yakalanırken kaçan bir şahıs için geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

ERDOĞAN: ALÇAKÇA BİR TERÖR EYLEMİ YAPILDI

Sakarya'da partisinin düzenlediği mitingde konuşan Başbakan Rcep Tayyip Erdoğan konuşmasının başında Niğde'de yaşanan saldırıya değindi.

"Bugün Niğde'den bir acı haber aldım, az önce. Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı" diyen Erdoğan, "2 askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. 3 saldırgandan 2'si sağ olarak yakalandı, biri de emniyet birimlerimiz yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını az önce söylediler. Bu olayı burada anlatmak benim için ağır ama 'Başbakan'ın böyle bir şeyden haberi yok mu' denilmemesi için bunu her an, her zaman yüreğimizin nerede çarptığını bilmeniz açısında hatırlatmak istedim. Tekrar milletimin başı sağolsun" dedi.