Niğde Emniyet Müdürlüğü  Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri son 5 günde başarılı bir çok operasyona imza attı.

 

 

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da ; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince güney illerinden temin edilen uyuşturucu madde, gümrük kaçağı sigara ve tarihi eserlerin ilimize ve ilimiz güzergahı kullanılarak diğer illere nakledileceği yönünde istihbari bilgiler alınması üzerine 07/05/2013 ile 12/05/2013 tarihleri arasında İlimiz genelinde yapılan çalışmalar ve operasyonlar sonucunda;

 

 

3,5 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

 

07/05/2013 ile 10/05/2013 tarihleri arasında Adana ve Mersin illerinden ilimize ve

ilimiz güzergahı kullanılarak uyuşturucu madde sevk edileceği bilgileri üzerine yolcu otobüslerinde yapılan aramalarda toplam 3 kilo 430 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiş, toplam 5 şahıs yakalanmış, 2 şahıs hakkında uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan adli işlem yapılmış, M.B, A.A. ve H.T. isimli 3 şahıs uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.” denildi.  

 

 

KAÇAK TARİHİ ESER 

 

Yine İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Ekipleri tarafından yapılan operasyon da ; 11/05/2013 günü özel araç ile Gaziantep ilinden İzmir iline götürülmekte olan 1 adet  deri üzerine işlenmiş, Hıristiyanlık dinine ait yazı, resim ve figürlerin bulunduğu tarihi eser niteliğinde kitap ele geçirilmiş ve 4 şahıs hakkında adli işlem yapıldığı ; 

 

 

4 BİN 60 PAKET KAÇAK SİGARA

        

Bir başka operasyonda ise gümrük kaçağı sigara yakalandı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da ; “ 07/05/2013 ve 12/05/2013 tarihlerinde ilimizde satılmak üzere gümrük kaçağı sigara  getiren üç şahıs yakalanmış, şahıslardan toplam 4060 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Her üç şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.” denildi.