KAMUOYUNA DUYURU

 

21.12.2013 Cumartesi Günü saat 16.58’de Kayseri’nin Hacılar ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazası sonucu 6’sı Üniversitemiz öğrencisi (Çiğdem Gürbüzoğlu, Mehmet Tosun, Altay Bahadır Utar, Melike Velioğlu, Ece Nur Kılıç, Ebru Salmanoğlu) olmak üzere toplam 11 kişi hayatını kaybetmiş, 31 öğrencimiz de yaralanmıştır.

Kazanın yaşandığı gezi organizasyonu kesinlikle Üniversitemizin organizasyonu değildir. Organizasyon tamamen öğrenciler tarafından Üniversitemizden bağımsız olarak düzenlenmiştir. Araçlar, öğrencilerin kendileri tarafından temin edilmiş olup, Üniversitemizle herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Ancak organizasyonla ilgili olarak gerekli inceleme/soruşturma başlatılmış olup kaza ile ilgili tüm süreçler Rektörlüğümüz tarafından titizlikle takip edilmektedir.

Yaşanan bu elim kaza, başta Üniversitemiz camiasını ve şehrimizi olmak üzere tüm ülkemizi derin bir yasa boğmuştur. Kazada yaşamını yitiren öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve camiamız mensuplarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ