Nijer Ombudsmanı Amadou Cheiffou, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kamu Denetçiliği Kurumu’nun davetlisi olarak Kabine Direktörü Tarno Balla ile birlikte Türkiye’ye geldi. Cheiffou’yu Kamu Denetçiliği Kurumu ziyaretinde KDK Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu ve Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış karşıladı.

 

Ömeroğlu’nun makamında gerçekleşen görüşmede, Nijer ve Türkiye’deki Ombudsmanlık sisteminin benzerlikleri ve farklılıkları ile işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Nijer Ombudsmanı Amadou Cheiffou’nun Türkiye’ye gelişi ve Kurumunu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ömeroğlu, iki ülke arasındaki işbirliğini değerlendirdi. Ömeroğlu, iki ülke arasındaki işbirliğinde olduğu gibi iki ülkenin ombudsmanlık kurumlarının da aynı işbirliği içerisinde olmasını arzu ettiğini dile getirdi.

 

Türkiye’ye gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Nijer Ombudsmanı Cheiffou ise Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kurulmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen adından söz ettirmeyi başardığını vurguladı. Cheiffou, kendilerinin de KDK ile çalışmaya hazır olduklarının altını çizdi.

 

Nijer Ombudsmanı Amadou Cheiffou ve Kabine Direktörü Tarno Balla, KDK’daki görüşmenin ardından İnsan Hakları Kurumu Başkanı ve TBMM Başkanı Cemil Çiçeği de ziyaret etti. İnsan Hakları Kurumu Başkanı Hikmet Tülen ziyarette Kurumun tarihi, görev alanı hakkında Cheiffou’ya kısaca bilgi verdi. Meclis’e yapılan ziyarette ise Nijer Ombudsmanına TBMM’nin kısa tarihi anlatıldı. Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu’nun da bulunduğu heyet, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.