Nişabur Valisi Gholam-Hossein MOZAFFARİ yanındaki heyetle birlikte Nişabur ve Nevşehir arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına Vali Mehmet CEYLAN'ı ziyaret etti.

  Vali CEYLAN, Nişabur heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler verdi. Kapadokya'nın turizm potansiyeli bakımından önemli bir yer olduğunu ve bölgeye her yıl 2,5 milyon turistin geldiğini kaydeden Vali CEYLAN,  "Kapadokya bölgesine, Uzakdoğudan'dan, Avrupa'dan ve Dünyanın farklı bölgelerinden insanlar geliyor. Toplam 7 ilçemiz var. Bunlardan Hacıbektaş ilçemize inanç turizmi bakımından her yıl çok sayıda ziyaretçi geliyor. Kozaklı ilçemizide, sağlık turizmi bakımından ve sıcak su kaynaklarının olması dolayısıyla her yıl 500 bin insan ziyaret ediyor."dedi.

  Nişabur Valisi Gholam-Hossein MOZAFFARİ ise Kapadokyanın derin tarihi olan, çok güzel bir bölge olduğunu, bu topraklarda önemli devletler kurulduğunu ve önemli şahsiyetlerin yaşadığını söyledi. Bu önemli şahsiyetlerden birisinin de Hacı Bektaş Veli olduğunu ve Nişabur'dan geldiğini ifade etti. Nişabur şehriyle Kapadokya'nın sembollerine bakıldığında benzerlik gösterdiğini belirten Nişabur Valisi Gholam-Hossein MOZAFFARİ, "İki şehir de hem tarihi hem de turistlik bir yer. Kültürel olarakta ortak potansiyeller var. Nevşehir ve Nişabur arasında kültürel olarak önemli çalışmalarımız olabilir. Heyetimizin içinde de özel turizm şirketlerinin müdürleri var. Bu ziyarette Nişabur ve Kapadokya arasında bir kardeşlik anlaşması olsun ve böylelikle ortak çalışmalarımızın bir başlangıcı olsun."dedi.
  Vali CEYLAN,  Nişabur Valisi Gholam-Hossein MOZAFFARİ ve heyetine bölgeyi temsil eden hediyeler vererek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.