Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Defterdarlığı tarafından 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkındaNTSO’da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Gelir Dairesi Başkanı İmral Duran, Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, NTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Ali Öbekli, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, Nevşehir SMMM Odası Başkanı Şerafettin Arslan, Nevşehir Gelir Müdürü Eşref Mutlu, Nevşehir Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kemal Uygun, NTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda Oda Üyesi ve muhasebecilerin katıldığı toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaşkanYardımcısı M. Ali Öbekli, alacakların yapılandırılması kanununun, iş dünyası açısından uzun süredir beklenen bir kanun olduğunu, iş dünyasının 6736 Sayılı Kanun ileilgili düzenlemeler hakkında bilgilendirilmeleri için böyle bir toplantının düzenlendiğini söyledi. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman’a teşekkürlerini ileten Öbekli, Gelir İdaresi Daire Başkanı İmral Duran’a da ayrıca teşekkür etti.

Ardından sözü alan Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun İş Dünyası adına hayırlara vesile olmasını dileyerek başta Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız olmak üzere bu toplantıda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı İmral Duran: ’’Bilindiği üzere 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Anılan kanunda kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, ihtilaf aşamasındaki borçların sulh yoluyla sonlandırılması, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi ile 6552 Sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması imkânları getirilmiştir.’’ dedi.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanlığı Uzmanları tarafından yapılan sunum sonrası soru-cevap bölümünün ardından Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Ali Öbekli ve Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı İmral Duran’a günün anısına çini tabak hediye ettiler.