KOSGEB ile Nevşehir Ticaret Borsası arasında yapılan protokol sonucunda ilk defa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmeye başlandı.

KOSGEB ve Nevşehir Ticaret Borsası işbirliği içinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursununa katılan girişimciler eğitimlerini tamamladı.


Girişimcilerin iş kurma ve yürütme konuların da bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmalarını sağlamak ve başarılı işletmelerin kurulması adına verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Girişimcilik Eğitmeni Hatice Doğan’ın Ticaret Borsası Konferans Salonun da vermiş olduğu eğitim başarı ile tamamlanarak, 30 kursiyer Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandı.

Girişimcilik Eğitmeni Hatice Doğan, girişimci adaylarına KOSGEB yardım ve destekleri konusunda bilgilendirmede bulunarak girişimci adaylarının sorularını yanıtladı.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş'da Girişimci adaylarına yaptığı açıklamasında “ Borsamız kamu görevinin dışında yaşadığımız kentin yaşam kalitesini arttırmak , insanlarına sosyal, kültürel, iletişim ve girişimcilik alanında katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bizde misyon ve vizyonumuzu bu hedefler doğrultusunda yeniledik. İnsana hizmeti Hak’ka hizmet addederek yola çıktık. Bu amaçla girişimci adaylarına yönelik bu kursları işbirliği sağladığımız kuruluşlarla yapmaya başladık ve daha da geliştirerek yenilikçi anlayışla devam edeceğiz. Yüzyıllar önce atalarımız girişimcilik ve İnovasyon konularında düşüncelerini bugün bizlere Dede Korkut Masalları ile aktarmıştır. Yapacağımız her işte güven ve dürüstlük en büyük sermayemizdir. Biz bu sermayeyi erdem edinerek bugün atalarımızın yüzyıllar öncesi girişimcilik ve İnovasyon tanımlarını yeniden yenileyerek yorumlamalıyız. Arkadaşlar; biz bu kursları neden talip olduk? Girişimcilik kursları maliyetli bir iş ve bu maliyeti azaltarak bu kursların devamlılığı için kendi bünyemizdeki personelimizi eğitmen olarak yetiştirdik. Sizlere sunduğumuz bu hizmet için katkılarını ve işbirliğini esirgemeyen KOSGEB yetkililerimize teşekkür ederim. Sizlere kurmayı ve yapmayı düşündüğünüz hayal ettiğiniz işlerinizde başarılar dilerim.” Dedi.