“İstiklal marşı, yurdumuzun düşman işgaline uğradığı günlerde Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancı yücelterek, Türk askerinin yürekliliği ve özverisine güveni, Türk milletinin bağımsızlığa, yurduna, Hakk’a ve dinine bağlılığını dile getirerek milletimizin ortak duygu ve düşüncelerine tercüman olan ve halkın imkânsızlıklar karşısında dayanma gücünü canlandıran ölümsüz bir eserdir.

Milli şairimiz Mehmet Akif, dizelerinde Türk milletine seslenerek karamsarlık ve endişeye düşmemelerini, kahraman askerlerimizin bağımsızlık uğrunda arslanlar gibi mücadele edeceğini ve istiklalimizin sembolü olan bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanacağına olan kesin inancını ortaya koymuştur. Ömrünü, yurduna ve milletine adamış olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un on kıtaya sığdırdığı bu kahramanlık destanı 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce milli marş olarakkabuledilmiştir.

Bugün İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 92. yıldönümünü idrak etmenin haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Milli mücadelemizi, bağımsızlık tutkumuzu ve bayrak sevgimizi en güzel şekilde ifade eden marşımızda vurgulanan ülkü ve değerleri genç kuşaklara aktarmakveöğretmekhervatanevladınınvazifesidir.

Bu vesile ile İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 92’nci yıldönümünde bizlere İstiklal Marşı’nı armağan eden milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal harbinde şehit düşmüş adsız kahramanlarımızı ve gazilerimizi sonsuz rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”