Geçtiğimiz hafta içerisinde yoğun bir gündem geçiren GTİAŞ  ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif PARMAKSIZ , Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Bülent Tüfenkci ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte bir dizi ziyaret ve toplantılara katıldı.

25 Şubat Perşembe Günü İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Parmaksız,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Bülent Tüfenkci ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte hem oda hem de borsada  meclis üyelerinin katılımı ile düzenlenen toplantılara katıldı.

Yine aynı gün EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın ev sahipliğinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu , çevre il ve ilçelerden gelen oda başkanları ve çok sayıda işadamının katılımıyla İzmir Hilton Hotel’de gerçekleştirilen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başarılı Sanayiciler Ödül Törenine katılan PARMAKSIZ 139 firmanın ödül aldığı törende bir çok firma temsilcileri ile bir araya geldi.

Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Tüfenkci’nin hükümetin iki güzel müjdesini dile getirdiğini ifade ederek, özellikle gıdaya dayalı sanayi için sevindirici gelişmeler yaşadıklarını anlattı. Tarımsal depolama sisteminden devletin çıkmasını ve özel sektöre devrini çok önemsediklerini bildiren Hisarcıklıoğlu lisanslı depoculuğun bu anlamda büyük önem taşıdığını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, ürün ihtisas borsalarının önünün açılmasının da sektör açısından üzerinde durulması gereken sevindirici gelişmeler olduğunu kaydetti.

 Ekonomide sıkıntıların elbette bulunduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Ancak Ankara’da bizim çektiğimiz sıkıntıların farkında olan bir hükümet var. Sürekli toplantılar yapıyor istişare ediyoruz” dedi.Hisarcıklıoğlu bugünkü zor şartlara rağmen üretim yapıp mal satan, ihracat gerçekleştiren bütün işadamlarını kutladığını söyledi.

26 Şubat Cuma günü Kocaeli’de ziyaretlerine devam eden TOBB Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu ve PARMAKSIZ İzmit'teki bir kültür merkezinde düzenlenen Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde (CERN) Türk Firmaları İçin İş Fırsatları Toplantısı’na katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada  "Şu anda fert başına düşen gelirimiz 10 bin dolar civarında eğer bunu yukarıya çekmek istiyorsak, 25 bin dolara çıkarmak istiyorsak, artık yüksek teknolojili ürünlere dönüyor olmamız lazım. Bu da CERN gibi, nükleer santraller gibi yerlere iş yapabilmeye bağlı" dedi.​

CERN'in yaklaşık 600 milyon dolarlık yıllık mal alımı gerçekleştirdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye buraya para koyuyor. 40 milletten toplanan para buraya yatırılıyor. Bize de bir fırsat açıldı. Diyorlar ki 600 milyon dolarlık pazardan pay alabilirsiniz. Verdiğimizden fazla alırsak o kadar zenginleşeceğiz. Sanayicilere söylüyorum, CERN'e iş yapmak demek, müthiş bir itibar demek" diye konuştu.