NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanlığı ilimizde genç girişimcilerin yetişmesi konusundaki örnek çalışmasını sürdürüyor.

2012 Yılından beri Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası, İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen girişimcilik kurslarında bugüne kadar 814 kursiyerin eğitim aldığını ifade eden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Güner, oda öncülüğünde düzenlenen girişimcilik kurslarının devam ettiğini belirtti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odasında düzenlenen girişimcilik kurslarında eğitim gören ve kursları başarıyla tamamlayan 111 girişimcinin kendi işlerini kurdaklarına da dikkat çeken Güner, “Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası olarak İş-Kur ve KOSGEB’in de desteğiyle önümüzdeki yıllarda daha fazla girişimci yetiştirerek ülke ve ilimiz ekonomisine katkı sağlamak amacındayız. Kurslarımızda kursiyerlerimize ticaret ve işletme kurallarının da veriliyor olması, girişimcilerimizin bu konularda da bilgi sahibi olmalarını sağlıyor” dedi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası öncülügğünde düzenlenen girişimcilik kurslarına 2012 yılında 175, 2013 yılında 331, 2014 yılında 270 kursiyer katıldı. Bu yıl ise 58 kursiyerin katılımıyla düzenlenen girişimcilik kursu yine başarıyla tamamlandı.