Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  aylık Meclis toplantısı yapıldı. NTSO Meclis Salonu’nda  gerçekleşen toplantıya  Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katılırken, rahatsızlığı sebebiyle  toplantıya katılamayan  Meclis Başkanı Seyit İnce’nin yerine Meclis Toplantısı’na  Zafer İnanır Başkanlık etti.

Meclis Başkan Vekili Zafer İnanır, toplantının açış konuşmasında Mayıs ayında Türkiye’nin gündemine damgasını vuran Soma Faciasına değinerek,  “Dilerim ülkemiz böyle bir faciayı bir daha yaşamaz. Madende kaybettiğimiz işçilerimize Allah’tan Rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan   Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız,  Nevşehir Özel Sanayi Bölgesi’nin Şubat ayı itibariyle tescilinin gerçekleştiğini hatırlatarak, “ Haziran ayı içerisinde  Sayın Valimiz Başkanlığı’nda  ıslah komisyonu toplantısı ile bu zamana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak işlemler hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir. Islah şartlarından imar tadili ili ilgili çalışmalar da Haziran ayı içinde başlayacak.” Şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteği ile her ilde Akademik Danışman bulundurulması projesinin hayata geçirildiğini kaydeden NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız, “ Bu proje çerçevesinde Odamız için Üniversite’den bir akademik danışman tahsis edilecek. Danışmanlık ücreti TOBB tarafından karşılanacak olan  Akademik danışmanlar  illerde sektörel gelişmeler konusunda  araştırmalar yaparak sektörel yönlendirmeleri gerçekleştirecekler. Bu proje  aynı zamanda  Odalar ve Üniversite işbirliğinin de geliştirilmesini hedefliyor.” Dedi.

“GİRİŞİMCİLİK KURSLARI DEVAM EDİYOR”

Türkiye İş Kurumu KOSGEB ve Nevşehir Ticaret Odası arasında imzalanacak protokol ile hazırlanacak takvim çerçevesinde Haziran ayından başlayarak 6 grup halinde toplam 150 kişiye girişimcilik eğitimi verileceğini söyleyen NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, “Söz konusu kurslar ile hem girişimcilik bilinci  geliştirilmekte, hem de ilimiz ekonomisine yeni yatırımlar ve istihdamlar sağlanmaktadır. Bu kursların  İş-Kur  işbirliği ile gerçekleştirilmiş olması işsizlik kaydı bulunan kursiyerlere kurs süresince günlük 20 tl ödeme yapılmasını da sağlamaktadır. “ şeklinde konuştu.

KAPADOKYA KUZEY AVRUPA’DA TANITILACAK

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, hizmet kalitesinin artırılması ve  oda üyelerinin beklentileri doğrultusunda fuar ve tanıtım hizmetlerine de büyük önem verildiğini hatırlatarak, 10-14  Haziran tarihleri arasında Turizm Firmaları, Otel Temsilcileri ve Üyelerin katılımı ile Kuzey Avrupa Ülkeleri’nde Kapadokya Tanıtım Organizasyonu düzenlendiğini , bu organizasyonda İsveç,Norveç ve Finlandiya’da tanıtım toplantıları ile ikili iş görüşmelerinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

Meclis toplantısı sonunda Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen  konular ve isteklerle ilgili yapılan araştırmalar Meclis üyelerine sunularak  tartışıldı.