NTSO meclis toplantısı Ramazan ayı münasebetiyle iftar programı ile birlikte Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı ve Genel Sekreteri Uğur Aydoğan’ın  katılımı ile Oda toplantı salonunda yapıldı.
İftar programının ardından Meclis Başkanı Seyit İnce’nin konuşması ile açılan toplantıda katip üye Ali Ün tarafından aylık oda gelir, gider ve  harcamaları aktarılmış ve gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edilmiştir.
Açılış konuşmasında teröre değinen Meclis Başkanı İnce ; “Ramazan oruç dinlemeden eylemlerine devam eden terör örgütünü onlara destek verenleri lanetliyorum. Saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Yüce Mevla’dan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.
Tepav tarafından yapılan gece ışıkları ile ülke gelişmişlik analizini Meclis üyeleri ile paylaşan Parmaksız, Avrupa’dan Suriye’den örnekler vererek gelişmişlik seviyesini 2010 yılı ile karşılaştırdı. Savaşın bir ülkeye neler yapabileceğini nasıl yok edeceğini örnekleri ile anlattı.
Tükiye’nin iş yapma kolaylığı, rekabetçilik endeksi, eğitim kalitesi ve insani gelişmişlik bakımından Dünya sıralamasında ki yerinden bahseden Parmaksız; “Ülkemiz insani gelişmişlikte 2014 te 69. Sıradayken bu sene 72. sıraya, iş yapma kolaylığında  da 51. sıradan 55. sıralara düştü, durumu değiştirmek için hepimiz elimizden gelenin daha fazlasını yapmak ve terör belasını sonlandırmak zorundayız. Harvard Üniversitesini gelecek tahminlerine göre 2020 yılında Türkiye yıllık büyüme tahminlerinde 2. Sırada. Gelecek burada ama bunu başarabilmemiz için bu beladan Allah bizi kurtarsın. Kurtarsın ki 2003 yılında yakaladığımız büyüme hızlarına tekrar ulaşabilelim.”
Mesleki yeterlilik ile ilgili TOBB olarak çalışmalarının devam ettiğini belirten NTSO Başkanı Parmaksız ; “Mecidiye köydeki asansör kazasından sonra TOBB olarak elini taşın altına koyarak MEYBEM’i kurduk. Artık ne iş olsa yaparım devri bitti! Mayıs ayının sonu itibari ile belgesiz eleman çalıştırmama işi Aralık ayına ertelendi, bu zamana kadar belirlenen sektörlerde ki elemanlarımız için belge almak zorundayız, TOBB tarafından kurulan MEYBEM başvuruları almaya  eğitimler vermeye devam ediyor, üyelerimize bu konuda uyarılar yaptık, tekrar yapacağız, sizler de sektörünüzde hangi belgelerin lazım olduğunu temsilcisi olduğunuz üyelerimize duyurun. Kimse cezai durumla karşı karşıya kalmasın.”