Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Hollanda, İspanya, Finlandiya, İngiltere ve Türkiye’den Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi ile Kapadokya Gelişim Derneği tarafından ortaklaşa yürüttüğü Avrupa Birliği Erasmus Plus projesi SEQUEL ‘in ikinci çalışma toplantısı İngiltere’nin Southampton şehrinde yapıldı.

Toplantıya Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Babaoğlu, NTSO Sicil Müdürü Veysel Donmaz,Dış İlişkiler sorumlusu Filiz Hareli, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ebru Günören ve Kapadokya Gelişim Derneği üyeleri Okan Ekinci, Özkan Gürbüz, İbrahim Fatih Çelik katıldı.

İngiltere’nin Southampton şehri Solent Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıda, projeye katılan ülke temsilcileri en az iki yıllık girişimcilerle ilgili örnek uygulamaları masaya yatırırken, girişimcilerin bulunduğu yerlerde karar alma mekanizmaları yönetimlerinde nasıl daha etkili olabileceği tartışıldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi,Kapadokya Gelişim Derneği tarafından Avrupa Birliği Erasmus Plus kapsamında hazırladığı proje nitelikli girişimciler yetiştirilmesini ve bu yolla kurulan işletmelerin ömürlerinin uzatılmasını hedefliyor. SEQUEL Projesi’nin üçüncü toplantısına ise Finlandiya ev sahipliği yapacak.