TOBB Kanunu gereği birçok oda başkanı yeniden aday olamayacak. Seçimlere daha 6 ay gibi bir süre var ama Nevşehir de yavaştan yavaşa kulisler başladı bile. Heyecan dorukta. NTSO ve NTB Başkanlığı için Adaylar hemen hemen belli oldu…

 

Evet heyecanlı bir geri sayım bizi bekliyor. Ve Nevşehir kamuoyunda Oda seçimlerinin Genel Seçimlerden bile daha çekişmeli ve renkli bir seçim sürecinin yaşanması bekleniyor.

 

Hatırlanacağı üzere Seçimler aslında bu yılın kasım ayında yapılacaktı. Ancak meslek gruplarını sınıflandıran NACE düzenlemesi yetişmediği için şubat ayına ertelenmişti.

 

Seçimlere daha uzunca bir süre var ama yavaştan kulisler başladı. Halen birçok oda başkanı TOBB Kanunu’nun ilgili maddesinin değişerek yeniden aday olacağını umut ediyor. Ancak bir yandan da mevcut duruma göre pozisyonlar belirleniyor. Tam bir strateji hazırlığı…

Bu yıl TOBB'a bağlı odalarda seçim var.

Kulisler şimdiden oldukça hareketli. Bu hareketliliğin önemli bir nedeni var. NTSO mevcut Başkanı Arif Parmaksız yeniden aday olması biraz kafaları karıştırır gibi olsa da aslında niyetler hedefler çok açık.

 

Daha öncesinden Nevşehirli İş Adamı Yakup Zağlanmış adaylığını açıklamış ve kadrosunu da çoktan kurmuş gözüküyor bile.İddiaya göre Zağlanmış’ın ekibinde İş Adamı Sacit Uzer,Yavuz Göncü,Dağaslan Özaltın, Hakan Arıdil ve Musa Ertaş gibi çok önemli isimler yer alıyor ve destek veriyor.

 

Arif Parmaksız ekibinde ise; İrfan Karaca,Mehmet Ali Öbekli,Cavit Dirikoç,Seyit İnce,Gökçe Yamangil ve Yücel Menekşe  gibi isimlerin yer alması bekleniyor.

Anlaşılan o ki Nevşehir de Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri harbiden renkli ve çekişmeli geçmeye aday gözüküyor.

 

Fakat burada önemli kıstasların olduğu unutulmamalı…Mesela Yakup Zağlanmış’ın erkenden adaylığını açıklaması ile etrafında ona söz verenlerle birlikte hareket eden çok sayıda Nevşehir iş çevresinin olduğu biliniyor.Öte yandan AK Parti teşkilatını da muhtemelen arkasına alacak olmasıda bu konuda ibreyi Yakup Zağlanmış’a doğru çeviriyor.

Arif Parmaksız’ın ise en büyük kozu şüphesiz tecrübesi fakat şimdiye kadar tüm Oda seçimlerinde yanında olan isimleri bu defa karşısına almış olması da Parmaksız ve ekibini kara kara düşündürüyor.

Birde Oda seçimleri öncesinde kesinlikle yeni bir TOBB yasasında düzenlemeye gidilmeyeceği konuşuluyor.Bu durumda Parmaksız’ın Gümrük AŞ’de ki görevini sürdürebilmesi için Ya NTSO Meclis Başkanlığına yada yönetim kuruluna girmesi gerekiyor.İşte bu durumda da oluşabilecek yeni yönetimde güçlü olarak elini güçlendirmek isteyen Parmaksız’ın NTSO Başkanlığı için yeni bir isim ortaya koyması bekleniyor.Bu isimler için kamuoyunda isimleri telaffuz edilen kişiler ise İş Adamı Yücel Menekşe,Seyit İnce ve Mehmet Ali Öbekli olarak işaret ediliyor.

Aynı Parmaksız gibi Nevşehir Ticaret Borsasında da aynı kaderi paylaşan Tuncer Gök içinde adaylığını açıklaması sonrasında olası yeni düzenlemeye gidilmemesi durumunda kimi aday gösterecekleri konusunda tam manasıyla bir belirsizlik sürüyor.

Zağlanmış ve ekibi içinse her şey kısa sürede planlandığı gibi. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığına güçlü bir isim:İş Adamı Musa Ertaş,Şuan için Nevşehir Ticaret Borsası içinse Mustafa Çelebi isimleri netleşmiş gözüküyor.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında önce komite seçimleri yapılacak.

Komite seçimlerinden sonra sıra meclisteki seçimlere geliyor. Esas dananın kuyruğu burada kopacak. Yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi, meclis başkanı, iki meclis başkan yardımcısı, bir katip üye ve NTSO delegeleri de 14 Şubat’ta belirlenmiş olacak.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir’imiz için hayırlı olmasını diliyoruz.İnşallah böylesine önem arz eden Oda seçimleri demokratik saygılı ve ilimize yakışır şekilde gerçekleşir ve kırgınlık küskünlük değil Nevşehir için birlik beraberlik kazanır.Kazananın tebrik edildiği kaybedenin teskin edildiği bir seçim elbetteki tüm Nevşehirlilerin ortak tek arzusu…

 

Son Sözümüz:

 

Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,

Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol,

Sahavet ve cömertlikte akarsu gibi ol,

Tevazu ve maluliyette toprak gibi ol,

Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,

Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol.