Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası İle Ticaret Borsası ortaklaşa düzenledikleri meclis toplantısına, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk , Ebubekir Gizligider'i konuk etti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen meclis toplantısına, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk , Ebubekir Gizligider, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Havalı ile her iki kurumun meclis üyeleri katıldı. 

Toplantıya ayrıca AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz de yer aldı. NTSO
 ve NTB ortak Meclis toplantısı öncesi Nevşehir Milletvekilleri onuruna Ticaret Odası salonunda yemek verildi.

Yemeğin ardından NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce'nin Ticaret Odası Toplantı salonunda açış konuşmasıyla başlayan Meclis toplantısında , İnce,  geçen haftaki Meclisteki hayırlı olsun ziyaretleriyle davet ettikleri Nevşehir Milletvekillerine 
katılımları için teşekkür etti. Ayrıca tüm halkımızın yarın kutlanacak Mevlit Kandilini kutladı.

Daha sonra NTSO
 ve NTB Toplantı gündeminde bulunan 2016 yılı bütçesi oy birliği ile onaylandı.

 "Daha güçlü bir Nevşehir için İş Dünyası ve Siyaset el ele..."

Sonrasında Söz alan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız da konuşmasında, Öncelikle Odamız ve Borsamız üyelerine ve Nevşehir'imizin 3 Milletvekillerine Meclis Toplantımıza katılımları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi. 

Parmaksız, Ülke ve Nevşehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Parmaksız, şuan işlerimiz çok iyi olmayabilir ama Biz Türkiye varsa varız, Devlet varsa ancak varız. Özellikle belirtmek isterim ki, Bizler sadece  ticari zekamızla şuan Dünya'nın her bir tarafına ihracaat yaptıklarını ifade ederek, bu işi şuan yapanlar 50'li yaşlarda. İnanıyorumki bizlerden sonra gelecek genç nesiller Yabancı dilleri , Bilgisayar kullanımları ve Eğitimleri ile bizlerden daha donanımlı bir şekilde bu çıtayı daha yukarılara taşıyacaklardır. İlerleyen günlerde bu sorunlar mutlaka aşılacaktır 
dedi

Nevşehir İş dünyamızın sorunları ve kısa orta ve uzun vadeli 
çözüm önerilerine ilişkin olarak hazırladığımız brifing dosyasını Sayın Milletvekillerimize takdim edeceklerini ifade eden Parmaksız, Nevşehir'imizizn daha ileriyle gitmesi için sizler halkımıza, bizlerde oda ve borsa üyelerimize söz verdik. Birlik ve beraberlik içerisinde El birliğiğiyle tüm sorunların üstesinden gelinebileceğini inandığını ifade etti.

Nevşehir Vekilleri Birlik ve Beraberlik Mesajı verdiler...

Nevşehir Milletvekilleri kentin gelişmesinde dinamiklerin ayrı ayrı harekete geçirilmesi yerine ortak amaç ve çıkarlar doğrultusunda güçlerini birleştirerek aynı amaç doğrultusunda hareket etmeleri hem gelişimdeki ivmeyi yükseltecek, hem de zaman ve kaynak israfını önleyecektir” dediler.

Toplantıya konuk olarak katılan AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider de teker teker söz alarak yaptıkları konuşmalarında; "- Odamız ve Borsamızın bizleri bu sıcak karşılaşmalarından dolayı Ticaret ve Sanayi Odamız ve Borsamıza teşekkür ediyoruz. Nevşehir İş Dünyasının çatısını oluşturan Odamız ve Borsamızla daha koordineli bir şekilde bu tür buluşmaların ilerleyen günlerdede devamını dileyerek ,“İlimizin iki etkili sivil toplum örgütünün üyeleri ve meclis üyelerinin bir arada bulunması çok güzel. Bu birlikteliği önemsemek gerekiyor. Burada ortak meclis toplantısı yapılarak ortak sorunlarımız dile getiriliyor. Bu meclis toplantısının hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştular. Hep söylediğimiz gibi hepimizizn ortak çabası Nevşehir’imizi bir marka şehir yapmak. Tabi bu tek başına olmuyor. Odaların, Borsaların, Sivil Toplum Kuruluşlarının bize mutlaka destek olması gerekiyor ki şehrimizi hep birlikte kalkındıralım. Bizler Milletvekilleri olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. 1 Kasım seçimleri sonrası Sizlerle birlikte Özlenen bir tablo oluşturulduğu düşüncesindeyiz. Bu arada değerli başkanlarımızla da sürekli istişare halinde olacağız. Görüşlerini fikirlerini aktarıyorlar bize. Bizde bu görüş ve önerileri her zaman benimsiyoruz.” dediler. Vekiller, Nevşehirli İş adamlarıyla bu çatı altında bir arada olmalarından duydukları memnuniyetleri ifade ederek , sıcak karşılama ve bu güzel ev sahipliği içinde Odamız ve Borsamıza teşekkür ediyoruz dediler.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri daha sonra, Oda ve Borsa meclis üyelerinin Nevşehir ile ilgili görüş ve önerilerini dinledi.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş'ta toplantı sonrası yaptığı açıklamasında; B
irlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi ve ortak lobi çalışmaları ile kentimiz yararına olumlu sonuçlar alınacağını bildirdi. Başkan Salaş açıklamasının devamında; - Milletvekillerimize Meclis toplantımıza iştirakleri için teşekkür ediyorum. Bu tablonun oluşması Şehrimiz ve bizler adına oldukça memnuniyet verici bir durum. Bu tür toplantıların ilimiz için çok önemli olduğuna inanıyor ve Odalar ve Borsalar arası birlik ve beraberliğin sağlanması, ortak akıl yürütülebilmesi için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.’’dedi.

Toplantıdan çıkan ortak mesaj ise;
 "Daha güçlü bir Nevşehir için İş Dünyası ve Siyaset el ele..."

"Nevşehir'in İş dünyası ile ilimiz Siyasetin en üst noktası ortak buluşmaları ve uyumlu çalışmalaları ile Birlikten güç doğar. Daha fazla hizmet daha fazla gelişme göreceğiz İnşaallah"