NTSO’DAN  ÜYELERİNE TORBA YASA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

DEFTERDAR ERÇOŞMAN: “TÜM MÜKELLEFLERİN BU YASA’DAN FAYDALANMASI’NI İSTİYORUZ”

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nin üyelerine yönelik  düzenlediği   “6552 Sayıl Kanun Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kemal Uygun,Vergi Dairesi Müdür Vekili Eşref Mutlu, NTSO Meclis Başkanı  Seyit İnce,Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Cengiz Yıldız, Meclis Başkan Vekilleri Mehmet Varol,Zafer İnanır, Yönetim Kurulu Üyeleri,Kemal Güner, Habil Uluer, NTSO Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan ve Oda Üyeleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan, NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cengiz Yıldız, Halk arasında Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasanın  bir af yasası  olarak algılansa da  aslında devlete ait borçların yapılandırılması olduğuna dikkati çekerek, “ 6552 sayılı Kanun Çeşitli sebeplerden devlete ve devlet kurumlarına  borcunu ödeyemeyenler için önemli bir yasa. Bu yasa ile  devlete ait borçlar taksitlendirilerek ödeme imkanı sunuluyor. Aynı kanun   Ticaret ve Sanayi Odası’na  üyelik aidatı borcu bulunan oda üyelerimize de kolaylıklar getiriyor.” şeklinde konuştu.

Daha sonra sözalan Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Erçoşman’da   6554 Sayılı Kanunla Devlet alacaklarının 36 ayda 18 eşit takside kadar  bölünerek tahsilinin hedeflendiğini belirterek, “Biz borcu bulunan mükelleflerin hepsinin bu kanundan yararlanmasını istiyoruz.  30.Nisan  2014 tarihinden önceki alacaklar yeniden yapılanacaktır.” Dedi.

Vergi borçlarından, cezalara,emlak gecikme zamlarına,araç muayenesinden araç cezalarına kadar bir çok kalemi kapsayan cezaların yapılandırıldığını, bazı cezaların ise tahsilinden vazgeçildiğini hatırlatan Ercoşman, “Ancak bu yasadan yararlanmak isteyen mükellefler, yazılı olmak şartı ile 1 Aralık 2014 mesai bitimine kadar  ıslak imzaları ile  kendileri vergi dairelerine başvuracaklardır.Başvurular internet yolu yada posta ile yapılabilir,ancak bağlı bulunulan vergi dairelerinde bilgilendirmelerinde yapılacağı gözönünde bulundurulmadır.” Dedi.

Bilgilendirme Toplantısı  Oda Üyelerinin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.