Geçtiğimiz hafta meydana gelen ve ulusal basına konu olan olaya ilişkin mağduriyet yaşadıklarını belirten Öğretmen Mehmet Sertbakan açıklamada bulundu.

Nevşehir'de oğlu ile birlikte çarşıda dolaşırken Çocuğunu bıçaklayan şahsı tesadüfen gördüklerini belirten baba Mehmet Sertbakan yaptığı açıklamada; Karşı tarafın, basın ve yayın organlarına verdiği yanlış ve yalan beyanları gördükten sonra, bizde bir açıklama yapma gereği duyduk.

12/12/2016 tarihinde oğlum B.S.'ı okuldan eve dönerken hiç tanımadığı inşaat işçisi kılığında iki kişi yanlarına çağırarak; burada ne geziyorsun? seni bir daha burada görmeyelim,buralar bizden sorulur,sen bizi tanıyor musun? şeklinde 5- 10 dakika sözlü ve fiziksel tacizden sonra, oğlum yanlarından uzaklaşmak için arkasını döndüğü anda, bacağından üç yerinden bıçaklayıp kaçmışlardır. O günden itibaren savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve polise şahsın eşgalini verdik. Bıçaklama olayını gerçekleştiren bu şahıs (Tolga Ç.) karşılaştığımız güne kadar polis tarafından aranıyordu.Oğlum bu olaydan sonra üç hafta rapor alarak evde istirahat etti ve okuluna devam edemedi. 23 Ocak 2017 olay günü oğlum tesadüfen zanlıyı yolda görüp bire bir teşhis etti ve bizde hemen polisi aradık, yani haberde verildiği gibi polis tesadüfen orada değildi.

Bu kişi oğlumu bıçaklayan kişidir. Zannetmiş, benzetmiş, yanlışlık olmuş gibi kelimelerin ardına saklanarak karşı taraf suçlarını örtbas etmeye çalışmaktadır. Şu anda basın ve yayın organlarını, yalan ifadelerde bulunup algı yanılması yaratarak, oğullarının suçlu kişi olmadığını iddia etmektedirler. Ayrıca mesleğimi de söylerek beni çevreme karşı rencide etmeye çalıştılar. Ancak bu davranışları onların suçlarını örtmeye yetmeyecek. Benim yerimde hangi baba olsa o anda aynı tepkileri gösterirdi. Oğlumu bıçakyan yüzde yüz Tolga Çiflikaya'dır. Bu kişinin çok rahatlıkla gerçekleştirdiği bu davranışı başkalarına da yapmaması için Tolga Çiflikaya'dan sonuna kadar şikayetçiyiz. Adalete güveniyoruz ve cezasını çekmesini istiyoruz.